2024 ABD Başkanlık Seçimleri İçin Siyasi Senaryo ve Tahminler: Harris ve Trump

Muqe

New member
Yeterli sayıda delegeye ulaşıldıktan sonra, Kamala Harris artık Demokrat başkan adayı olarak neredeyse kesinleşti. Dikkat şimdi başkan yardımcısı adaylarını ve Trump'a karşı kampanyaOnun adaylığının başkanlık yarışını ne kadar değiştireceği henüz belli değil ve Harris'in başkanlığının bir temsil olacağını düşünüyoruz. Biden ile siyasi devamlılık. Kampanyanın bu aşamasında yeni bir siyasi strateji önermek mümkün değil ve her şeyden önce Demokrat Parti, tanımlanan temel unsurlar etrafında birleşmiş durumda. “Bidenomik”.

Trump'ın %60 ve Harris'in %40 şansına ilişkin değerlendirmemizin arkasındayız, ancak önümüzdeki haftalarda anketleri yakından takip ediyor olacağız. Demokratların başkanlık zaferi olasılığının “Siyasi Süreklilik” senaryosu altında hala tam olasılığını değerlendiriyoruz, çünkü Demokrat bir başkanlığın etkilerinin makul ölçüde öngörülebilir olduğuna inanıyoruz.



Lizzy Galbraith, abrdn'de siyasi ekonomist

Lizzy Galbraith, abrdn'de siyasi ekonomist


Tam olarak ne olduğuna dair belirsizlik Trump başkanlığı Ekonomi ve piyasalar için hala yüksek olduğundan, Trump'ın zaferine atfedilen %60 olasılığını üç senaryoya bölmeye devam ediyoruz: “Trump Ticaret Savaşı 2.0” %30'da, “Trump her yerde” (Temsilciler Meclisi ve Senato'nun kontrolünü ele geçirir) %15 ve “Trump piyasaları ikna ediyor” %15'e kadar. Piyasalar Trump'ın seçilmesinin risk algısı açısından olumlu olma olasılığını değerlendirmeye biraz daha meyilli görünüyor, bu yüzden “Trump piyasaları ikna ediyor” senaryomuzu %10'dan %15'e biraz yükselttik. Seçime yaklaştıkça bu senaryoları değişen anket verilerine ve piyasa hareketlerine göre yeniden ele alacağız.






*Abrdn'nin siyasi ekonomisti