80 çalışanı olan gıda tedarikçisi iflas etmiş

RAM

New member
Finansal Aç

Uzun geçmişe sahip ambalaj üreticileri iflas raporları

18 Nisan 2025 – 22:00Okuma Süresi: 2 dakika.

1991'den beri çoğunlukla sarı çöp kutusuna girdiler: plastik ambalaj.

Resmi büyütmek

Bir ambalaj üreticisi iflas eder. (Sembol görüntüsü) (Kaynak: Fernando Gutierrez-Juarez/DPA Merkezi Resim/DPA./DPA)

Aşağı Saksonya'dan geleneksel bir ambalaj üreticisi için kötü haber. Rinteln'den şirket iflas kaydettirmek zorunda kaldı.

Herhangi bir endüstrinin tedarikçileri de düzenli olarak bölge mahkemesine gitmek zorundadır. Son birkaç gün içinde otomotiv uzmanı DTS Makine Mühendisliği ile bir otomobil tedarikçisi iflas kayıtlı ise, bu hafta Rinteln'den Flexiprime ile Aşağı Saksonya'dan bir gıda tedarikçisini vurdu.

Bu, Perşembe günü “Editör Ağı Almanya” (RND) 'dan “Schaumburger Zeitung” olan Hameln'den avukat ve geçici iflas yöneticisi Martin Schmidt tarafından doğrulandı.

Flexiprime, gıda endüstrisi için plastik ve kağıttan yapılmış ambalajlar üretir. Son birkaç ay içinde, iflas şirketi giderek daha fazla finansal zorluklara dönüştü.

“Flexiprime geçen yıl önemli bir büyük müşteriyi kaybetti, bu da aniden patladı,” diye açıklıyor “Schaumburger Zeitung” dan İflas Yöneticisi Schmidt. Gazeteye göre, büyük müşteri İsviçre'den uluslararası olarak aktif bir çikolatalı toptancı olabilirdi.

Avukata göre Flexiprime, Rinteln bölgesinde 80'den fazla kişiyi istihdam ediyor. Bununla birlikte, iflas eden ambalaj üreticisinin çalışanları bir süredir kısa süreli işler yapmaktadır.

İflas yöneticisi Schmidt'e göre, Temmuz ayı başında maaşlar istihdam ajansı aracılığıyla iflas parası tarafından güvence altına alınıyor. Bir sonraki duyuruya kadar, Rinteln'deki şirket her zamanki gibi devam etmelidir. Schmidt, fikir alışverişi için Çarşamba günü Flexiprime'daydı. Paskalya'dan sonra Salı günü, geçici iflas yöneticisi, tüm çalışanlar hakkında kapsamlı bilgi sağlamak için bir iş toplantısı yapmak istiyor.

Bir sonraki adım, Bückeburg'daki mahkeme için bir iflas raporu oluşturmak zorunda olan Schmidt'de. Bu rapora dayanarak, mahkeme iflas işlemlerinin ne zaman ve açılmayacağına karar verecektir.

Eskiden “Amcor Esnek” olarak bilinen ve bir zamanlar Avustralya Amcor grubunun bir parçası olan Flexiprime, Rinteln'de derin köklere sahiptir. Şirket hala birçok Rintelner'a “Schröder ve Wagner” olarak tanıdık. Bu kağıt mal fabrikası 1861 yılında Heinrich Schröder ve Carl Wagner tarafından kuruldu ve başlangıçta çantalar ve zarflar üretti.

Bu arada, Flexiprime gıda ambalajının üretimi konusunda uzmanlaşmıştır. Etkili tarihe rağmen, iflas şirketi Rinteln'de geleneksel bir şirket olmaya devam ediyor. Ancak, gelecek zorluklarla karşı karşıyadır. Schmidt'i iflastan sonra olumlu bir sonuçla ilgili olarak, “Şu anda genel bir bakış alıyorum ve yatırımcılar arıyorum. Yeri devralan birini bulma şansı görüyorum.”