Aachen'lı motosiklet tedarikçisi Kellermann iflas etti

RAM

New member

Tehlike ışıkları yanıyor: Aachen merkezli motosiklet aydınlatması üreticisi Kellermann GmbH, özyönetim altında iflas başvurusunda bulundu. Operasyonlar başlangıçta kısıtlama olmaksızın devam edecek.

Aachen merkezli motosiklet aydınlatma uzmanı Kellermann GmbH iflas etti. Tutarlı medya raporlarına göre şirket, özyönetim altında iflas başvurusunda bulundu. Bu arada Aachen Bölge Mahkemesi bunu emretti ve avukat Mark Boddenberg'i geçici yönetici olarak atadı.

Böyle özel bir iflas durumunda, yönetim görevde kalır ancak bir yönetici ve yeniden yapılandırma uzmanı olarak bir avukat verilir. Bu, alacaklılarla mahkeme dışı bir anlaşmaya varılmasına yardımcı olmak için tasarlanmıştır.

1989'da kurulan Kellermann şirketi, sonradan takılan göstergeler pazarında lider olarak kabul ediliyor – uzman portallara göre şirketin Alman pazarında “mini göstergeler” olarak adlandırılan ürünleri kurduğu söyleniyor. Ürünler genellikle sadece “Kellermanns” olarak adlandırılıyor, diye yazıyor “Speedweek.com”.

Sorumlu hukuk firması “AndresPartner”dan yapılan açıklamaya göre Genel Müdür Ulrich Bos, “En önemli mesaj, ticari faaliyetlerimizin herhangi bir kısıtlama olmaksızın devam edeceği ve tüm müşterilerimize her zamanki gibi hizmet vermeye devam edeceğimizdir” dedi.

Mevcut iflasın temel nedeni, satış kaybına yol açan korona salgınının sonuçlarıydı. Ukrayna savaşı ve artan enflasyonun ardından devam eden tüketici isteksizliği de şirketi vurdu.

Ayrıca, Uzak Doğu'dan gelen sahte göstergelerin şirket satışlarına mal olması muhtemeldir. 2013 yılında, şirket kurucusu Guido Kellermann muhteşem bir kampanyayla dikkat çekti, “motorradonline.de” yazıyor. Rapora göre, ABD savaş tankı tarafından 1.900 sahte göstergenin üzerinden açıkça geçti.

Çalışanların maaş ve ücretleri, istihdam acentesinden alınan iflas tazminatları aracılığıyla üç ay boyunca güvence altına alındı. Bu arada hissedarlar, şirketin yanında duracaklarını ve şirketin yeniden yapılandırılmasını destekleyeceklerini vurguladılar, hukuk firmasının açıklaması devam etti.