‘Aşılı olmayanların canını hayli sıkmak istediğini’ söyleyen Macron hakkında hata duyurusu

RAM

New member
‘Aşılı olmayanların canını hayli sıkmak istediğini’ söyleyen Macron hakkında hata duyurusu
Fransız basınındaki haberlere bakılırsa, ülkenin güneyindeki Rosiers-d’Egletons semtinde yaşayan emekli Didier Lalande, Macron’un kelam konusu açıklamasını ‘ayrımcılık‘ olarak nitelendirdi.

“(Aşılı olmayanlara yönelik) Kısıtlamalar getiriliyor, buna hürmet duyuyorum lakin aşısızların vatandaşlığının sorgulanmasını tahammül edilemez buluyorum.” diyen Lalande, Macron hakkında hata duyurusunda bulunduğunu belirtti.

Lalande, bu hata duyurusunun sonuçlanmayacağını bildiğini, bunun sembolik aksiyon olduğunu söz etti.

Macron, Le Parisien gazetesine verdiği ve 4 Ocak akşamı yayımlanan demeçte, aşılı olmayanlar üzerinde toplumsal hayatı kısıtlayarak baskı kurduklarını belirtmişti.

Yetişkinlerin yüzde 90’dan fazlasının aşılandığı bilgisini paylaşan Macron, “(Kovid-19) Aşısını yaptırmayanların canını hayli sıkmak istiyorum. Bunu sonuna kadar yapmaya devam edeceğiz. Strateji bu. Onları cezaevine göndermeyeceğim, zorla aşılamayacağım. Lakin 15 Ocak’tan itibaren restorana gidemeyeceksiniz, (kafede) kahve içemeyeceksiniz, tiyatro ve sinemaya gidemeyeceksiniz.” sözlerini kullanmıştı.