Atama, işte yeni Fs liderleri: Tanzilli başkanı ve Donnarumma reklamı

Muqe

New member
Siyah duman ve beyaz duman. Cassa Depositi e Prestiti ve Ferrovie dello Stato'nun toplantı günü böyle sona erdi. İlk toplantıda hissedarlar yönetim kurulunun yenilenmesini resmileştirmeden önce ertelemeye ve bir hafta daha beklemeye karar verirken, ikinci toplantıda üst düzey yönetimi yenilemeye geçtiler. Son birkaç günün beklentilerini doğrular şekilde, FS'nin yeni başkanı, halihazırda bir yönetici ve Fratelli d'Italia kotasında olan Tommaso Tanzilli olurken, yeni CEO ve şirketin başkanı, geçen yıla kadar Terna'nın eski CEO'su olan ve daha sonra kamu iştiraklerinin adaylık turundan hariç tutulan Stefano Donnarumma. Şimdi, Meloni ile ilişkilerini yeniden kurduktan ve Altyapı ve Ulaştırma Bakanlığı başkanı olarak CEO'yu belirtme hakkına sahip olan Matteo Salvini'yi ikna ettikten sonra, önemli bir rolle sahaya geri dönüyor. Cinsiyet kotasıyla ilgili kurallar da, dün Fs yönetim kuruluna atanan diğer beş direktörden üçü olan Caterina Belletti, Franco Fenoglio, Loredana Ricciotti, Tiziana De Luca, Pietro Bracco'nun kadın olmasıyla gözetildi. Fs'nin eski CEO'su Luigi Ferraris, pazartesi günü Kkr fonu ve Hazine'nin bayrağı altına girecek olan telefon şebekesi şirketi Netco'ya yük ve yük taşıyor.

Cdp ve Fs toplantıları bugün ama erteleme riski var

kaydeden Giovanni Pons

27 Haziran 2024

Ancak CDP'ye gelince, Ekonomi ve Maliye Bakanlığı'nın, %83'lük payla en büyük hissedar olarak, yeni yönetim kurulu atamasını ikinci kez ertelemesine neyin sebep olduğu henüz bilinmiyor. Daha önce de ortaya çıktığı gibi, anlaşmazlık konusu, yönetim kuruluna dahil edilecek kişiler konusunda Palazzo Chigi ile bir çatışma olabilir. Sermayenin %16'sına sahip Vakıflar tarafından gösterilen Giovanni Gorno Tempini, aslında başkan olarak onaylanacak. CEO için ise, Palazzo Chigi tarafından çok istenen ancak Ekonomi ve Maliye Bakanlığı başkanı Giancarlo Giorgetti'nin tercihleri listesinde ilk sırada yer almayan Dario Scannapieco'nun onaylanması söz konusu olacak. İkincisi, Meloni'nin seçimini destekledikten sonra, karşılığında yönetim kuruluna Hazine Genel Müdürleri Riccardo Barbieri ve güvendiği ve aynı zamanda başkan yardımcısı olmak isteyen Marcello Sala'yı dahil etmek istiyor.

©TÜM HAKLARI SAKLIDIR