Barlar ve restoranlar: yeni trendler dijital inovasyonu ve gelenek ile kaliteye duyulan takdiri yansıtıyor

Muqe

New member
Bu 2024 için de büyük başarı SigepTüm bar ve restoran dünyasını ağırlayan büyük fuar, evden uzaktaki yaşamlarımızda kendimizi deneyimleyeceğimiz trendleri ve ruh hallerini ana hatlarıyla çiziyor. Verilere göre gelişen bir dünya Circana2019 seviyelerine dönüyor. Uzman derginin analizine göre Bar gazetesiyeni trendler, dijital inovasyon ile gelenek ve kaliteye yönelik yenilenen takdirin büyüleyici bir kombinasyonunu yansıtıyor.

Zaten bugün de bu dünyaya girişi gözlemleyebiliyoruz.yapay zeka veveri analizi Müşterilere kişiselleştirilmiş ve etkileşimli deneyimler sunmak ve bu deneyimlerin daha verimli bir hizmete ve tercihlerini tahmin etme konusunda benzersiz bir yeteneğe dönüşmesini sağlamak. Aynı zamanda değerleri Sürdürülebilirlik Ve özgünlük merkezi olmaya devam edin: artan sayıda mekan organik, yerel ve zanaatkar ürünlere güçlü bir vurgu yaparak çevre bilincini ve mükemmel mutfak tutkusunu yansıtıyor; Böylece kaliteli malzemelerin ve geleneksel tariflerin yeniden keşfedilip değer kazandığı köklere dönüşe tanık oluyoruz. Ayrıca tasarım barlar gelişiyor. Pek çok mekan eklektik bir estetiği benimsiyor ve güçlü bir şekilde odaklanıyor. Sürdürülebilirlik. Geri dönüştürülmüş mobilyalar, eko-sürdürülebilir dekorasyonlar ve enerji tasarrufu sistemleri norm haline gelirken, iç mekanlar davetkar ve teşvik edici bir atmosfer yaratacak şekilde tasarlanıyor.

Menüler de bu trendleri yansıtıyorYenilikçi kokteyllerden bölgeyle bağlantılı gastronomik tekliflere kadar giderek artan seçeneklerle. Barmenler ve şefler, lezzetleri birleştirmenin ve yemeklerini ve içeceklerini sunmanın yeni yollarını keşfederek gerçek sanatçılara dönüşürler. Özellikle ilginç bir husus ise müşteri deneyiminin dijitalleştirilmesi. Birçok bar, sipariş ve ödeme uygulamaları, çevrimiçi rezervasyon sistemleri ve hatta artırılmış gerçeklik aracılığıyla rehberli tadımlar gibi sanal deneyimler sunuyor. Bu teknolojiler verimliliği artırmanın yanı sıra etkileşim ve eğlence için de yeni olanaklar yaratıyor.

dünyasına doğru ilerliyoruz miksolog yardımımıza geliyor Stefano Ninchevich, konunun gurusu ve Bargiornale'nin müdür yardımcısıKökenlere dönüşü teklif açısından da teyit eden: “Temellere dönüş, basitleştirmeyi, temel şeylere odaklanmayı ve köklere dönme ihtiyacını ifade eden bir ifadedir. Bu, Zen'in (aynı zamanda barmen guru Stanislav Vadrna'nın da) çok önemsediği bir konu olan, barmen ile konuğu arasındaki toplantı da dahil olmak üzere her toplantıyı dönüştürmenin öneminin altını çizen Japon Ichigo Ichie prensibine uygun bir fikirdir. benzersiz ve tekrarlanamaz bir şeyde. Yarının barını başarılı kılacak ruh hali budur.” O halde barların çoklu duyusal ortamlarcanlı müzik, kaçış odaları ve oyunlar gibi çeşitli eğlencelerle zenginleştirilmiştir. “Tüm gün ve hepsi dahil” (şafaktan akşama kadar) modeline sahip İtalyan catering hizmeti bile küresel bir trend olarak ortaya çıkıyor; barlar, çeşitli lezzetler sunuyor.Kahvaltıdan akşam yemeği sonrasına kadar geniş hizmet yelpazesi.

Alkole geçtiğimizde, bir tanık oluyoruz viski rönesansıözellikle uluslararası markalar ve İtalyan niş yapımları. Tekila ve Mezcal büyümeye devam ederken, cin özellikle yerli üretimlerle popülaritesini koruyor.

A Premiumizasyona ve etik markalara özellikle odaklanılıyorsürdürülebilirlik ve sosyal sorumluluğa giderek artan bir odaklanmayı yansıtıyor.

Hiçbir eksiklik yok Negroni kokteylleri Hey klasikler “Tinis” Nincevich'in belirttiği gibi votka da yeniden ön plana çıkıyor: “Espresso Martini, Apple Martini, Dirty Martini, Cosmo gibi süper klasiklerden ve bardağın içinde votkayla birlikte yer alan tüm içeceklerden bahsediyoruz. , hayattaki istismarlarını barda gerçekleştirdiler. Sonuç olarak votkanın da sahneye geri döneceğini anlamak kolaydır. Eğer bundan kurtulursa. 2024'te Bloody Mary gibi votka bazlı bir içecek kesinlikle başrolde olacak.”

THE lezzetli tatlarotsu ve umami damakları fethediyor, aşırı tatlı önerilerine tezat oluşturuyor, “Bileşimlerine şifalı bitkiler, baharatlar, tuzlar ve sebzeler gibi malzemeler dahil edildiği için takdir ediliyorlar. Katı dünyayla birleşen sıvı dünyadır” yorumunu yapıyor NinceviçBu aynı zamanda daha dengeli bir yaşam tarzına paralel olarak no&düşük seçeneklerin popülaritesinde de bir artış olacağını öngörüyor. Üstün kalite ve farklı şekil taleplerinin baş kahramanı haline gelen buz unsurunu da unutmamak gerekir. Sonunda ben musluktaki kokteyller veya “kuyruklar” Barmenin yaratıcılığına yer vermeden, pratikliğiyle kendini öne çıkarıyor. Sonuç olarak 2024, kokteyl dünyasında büyük yeniliklerin olduğu, bir gözü geleneklere, bir gözü geleceğe dönük, her buluşmanın aynı anda gerçekleşeceği bir yıl olacağa benziyor. Bar unutulmaz bir deneyime dönüşecek şekilde tasarlandı.

*Markup ve Gdoweek'in direktörü