Bienati “Her şey öngörülmüştü, Avrupalı bir çözüme ihtiyacımız var”

Muqe

New member
TORON — «Volkswagen'in durumu, çözümün Avrupalı olması ve bireysel üreticiyi ilgilendirmemesi gerektiğini gösteriyor. CO2 emisyonlarının azaltılması ve sektörün elektriğe geçişine ilişkin düzenlemeye geri dönmekten bahsetmiyorum. Yeniden başlatmak yerine. Bu, duyurulan bir krizdi.” Bocconi ile birlikte geçişte teknolojik tarafsızlık politikalarının riskleri üzerine bir konferans düzenleyen bir düşünce kuruluşu olan Ecco'nun ulaştırma programı başkanı Massimiliano Bienati, otomotiv sektörünün neye ihtiyaç duyacağını açıklıyor.

Volkswagen krizde, üç fabrikası ilk kez kapandı: “Kimse güvende değil”

Muhabirimiz Tonia Mastrobuoni tarafından

29 Ekim 2024

Bienati, neden ilan edilmiş bir krizden bahsediyorsun?

“Çünkü 2017'den bu yana CO2 emisyonlarının azaltılmasını konuşuyoruz ve 2019'dan bu yana hedefler belirleniyor. 2025'te önemli bir adımın atılacağı biliniyor. Maviden gelen bir cıvata değildi. İşçilere sempati duysam da, Avrupa mevzuatını çevreleyen tüm bu tartışmalar beni şaşırtıyor. Araba üreticileri yüz milyarlarca dolarlık yatırım yaptı. Sorun şu ki, tedarik zincirleri üzerinde zamanında çalışma yapılmadı, tedarik zinciri Çin'de olduğu gibi sadece elektriğe yönlendirilerek değil, karma platformlarla yeniden yapılandırıldı. Artık o noktaya ulaştık ve bu daha travmatik olacak.”

Norveç'te elektrikli arabalar herkesi solluyor

Muhabirimiz Riccardo Staglianò tarafından

23 Ekim 2024

Daha az travmatik hale getirmek için geçişi yavaşlatmak mı istiyorsunuz?

“Bu, piyasalara kötü bir sinyal olur. Ve bu sadece geriye gitme meselesi değil, aynı zamanda inovasyonda daha fazla zemin kaybetmenin yanı sıra iklim sorununun hafifletilmesinin geciktirilmesi meselesi olacaktır. Hızlanmamız lazım.”

Avrupa kaynaklarına ihtiyaç var mı?

“Paraya ihtiyaç var, evet. Avrupa fonu izlenecek bir yoldur, ancak Avrupa fonları araba alımlarını teşvik etmek için değil, üretim zincirini yenilemek, sektörü dönüştürmek ve sosyal sorunları çözmek için kullanılan para olmalıdır. Temiz Sanayi Anlaşması ile şekillenecek önlemler.”

meclis

Sanayicilerden çağrı: “Avrupa otomotiv krizine dur demeli”

kaydeden Paolo Viotti

29 Ekim 2024

Satın alma teşviklerine hayır mı diyorsunuz?

«AB fonlarıyla evet. Ulusal kaynaklar kullanılmalı. Hükümetin otomotiv fonunu kesmesi İtalya'daki durumu daha da kötüleştiriyor. Urso'nun bu fonlar olmadan elektrikli olsun ya da olmasın ulusal üretimi nasıl yeniden başlatabileceğini merak ediyorum.”