Bill Gates: Kollara çip takmak bana mantıklı gelmiyor, bunu niye yapmak isteyeyim?

RAM

New member
Bill Gates: Kollara çip takmak bana mantıklı gelmiyor, bunu niye yapmak isteyeyim?
Eski Microsoft CEO’su ve Bill & Melinda Gates Vakfı’nın kurucusu Bill Gates, Twitter hesabından yaptığı soru-cevap etkinliğinde, Omicron olayıyla ilgili olarak ‘yakında mevsimsel grip üzere tedavi edilebileceğini’ söylemiş oldu ve ‘en azından gelecek yıl için epey fazla bağışıklık yaratacağını’ deklare etti.

Omicron varyantı konusunda ihtarlarda bulunan Gates, varyantın ‘sağlık sistemlerine meydan okuyacağı’ konusunda ikazlarda bulundu. Gates’e nazaran Omicron, öteki varyantlara bakılırsa nispeten daha yavaşça olsa da, hastaneler, tıbbi bakıma muhtaçlık duyan epey sayıda Omicron hadisesi ile dolmuş olabilir.

Gates ayrıyeten, ‘şimdilik Omicron’dan daha bulaşıcı bir varyantın ortaya çıkmasının mümkün olmadığını’ düşündüğünü söylese de, “Pandemide fazlaca şaşırdık” ifadelerini kullandı.

Omicron’la ilgili de konuşan Gates, “Omicron bir ülkeden geçdiğinde, yılın geri kalanında epeyce daha az olay görülmelidir, bu biçimdece Kovid daha epeyce mevsimsel grip üzere tedavi edilebilir” dedi.

As countries experience their Omicron wave health systems will be challenged. Most of the severe cases will be unvaccinated people. Once Omicron goes through a country then the rest of the year should see far fewer cases so Covid can be treated more like seasonal flu.

— Bill Gates (@BillGates) January 11, 2022

ABD’de koronavirüs niçiniyle hastaneye yatışlar bu hafta rekor düzeye ulaştığı için, hastalar ve sıhhat çalışanı hastaneye kabul edilmedilk evvel daha uzun bekleme mühletleri bildiriyor.

Koronavirüs konusundaki yanlış bilgilere de değinen Gates, hakkında sıkça öne sürülen, insanlara ‘çip yerleştirildiğine ilişkin’ komplo teorilerine de değinerek “Kollara çip takmak bana mantıklı gelmiyor, bunu niye yapmak isteyeyim?” dedi.