Bir istisna Noel ikramiyelerine izin veriyor – ancak bunun sonuçları var

RAM

New member
İstisnai durum

Vatandaş yardımından yararlananlar aynı zamanda Noel ikramiyeleri de aldığında

Güncellendi: 11.13.2024 – 10:09Okuma süresi: 2 dakika

İhtiyaç sahibi insanlar yiyecek dağıtımının önünde (sembolik resim): Noel ikramiyeleri yalnızca vatandaşlardan yardım alan kişilere tek bir şartla verilmektedir.

Resmi büyüt

İhtiyaç sahibi insanlar yiyecek dağıtımının önünde (sembolik resim): Noel ikramiyeleri yalnızca vatandaşlardan yardım alan kişilere tek bir şartla verilmektedir. (Kaynak: Rolf Vennenbernd/dpa)

Her iki Alman'a bir Noel ikramiyesi veriliyor. Öte yandan vatandaşların parasını alanlar genellikle eli boş dönüyorlar. Ancak bir istisna var.

Yıl sonunda, bu ülkedeki çalışanların yarısından biraz fazlası maaş bordrolarında bir ikramiyeyi sabırsızlıkla bekleyebilir: Noel ikramiyesi geldi. 2005 yılına kadar sosyal yardım alan kişiler için Noel ödeneği şeklinde bir karşılığı bile vardı. Bu arada, vatandaşlık yardımından yararlananlar (eski adıyla Hartz IV) Noel ikramiyelerinden yalnızca bir şartla yararlanabiliyor.

Bu durum, vatandaşın parasının tek gelir kaynağı olmayıp, onu normal çalışan maaşını tamamlamak için kullandığı durumdur. Eğer işvereniniz Noel ikramiyesi ödüyorsa, bu size de fayda sağlar, ancak bunun olumsuz bir tarafı da vardır.

SGB II'nin 11. Maddesinin 3. Fıkrasına göre, bir defaya mahsus yardımlar gelir olarak dikkate alınır. Bu, Noel ikramiyesi gibi özel bir ödemenin vatandaşın yardımdan yararlanma hakkını azalttığı anlamına geliyor. Daha sonra gelir, ödemeyi takip eden aydaki ödeneklerden mahsup edilir.

Noel ödeneği artık ülke çapında mevcut olmasa da, birkaç belediye sakinlerine yıl sonunda kendi ödemelerini sunuyor. “Merkur”un haberine göre, örneğin Bavyera'nın Burghausen şehri, vatandaşların yardımından yararlananlara talep üzerine bir tür Noel ikramiyesi ödüyor. “Toplumda maddi ihtiyacı olan herkesin Noel ödeneği alması gerekiyor” diyor.