Böylece 1 Ocak'tan itibaren emekliliğin tadını çıkaracak

RAM

New member
Reinhold Würth durakları

“Vida Kralı” emekliliğini nasıl geçiriyor?

Güncellendi: 31.12.2024 – 10:33Okuma süresi: 2 dakika

urn:newsml:dpa.com:20090101:241231-935-389107

Resmi büyüt

Reinhold ve Benjamin Würth: “Vida kralı” vakıf denetim kurulu başkanlığını torununa devrediyor. (Kaynak: Bernd Weißbrod/dpa)

1 Ocak'tan itibaren torunlar Künzelsau'daki Würth'ün sorumluluğunu üstlenecek. Ancak şirket reisi Reinhold Würth henüz tamamen ortadan kaybolmadı.

Würth ticaret grubundaki nesil değişiminin ardından Reinhold Würth işleri kolaylaştırmak istiyor. Künzelsau'da “Vida Kralı” olarak bilinen girişimci, “Bu işi o zamandan beri olduğundan daha umursamaz bir şekilde ele alacağım” dedi. Pek çok şeyi özel olarak yapacak. “Önce Ocak ayının sonunda bir aylığına tekneme gideceğim.” Hedef Karayipler. “Muhtemelen bu yıl İngiliz Virgin Adaları'nı yapacağız.”

Yılın dönüşüyle birlikte Würth, hayatının işinden büyük ölçüde çekiliyor. Ekim ayı başında 75. çalışma yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törende duyurulduğu üzere vakfın denetim kurulu başkanlığını torunu Benjamin Würth'e devredecek. Şirketin patronu geleceğe pek müdahale etmek istemiyor: “Arka planda biraz sohbet edebilirim. Ama kendimi tutacağım.”

Reinhold Würth, parasını bağlantı ve montaj teknolojisinden kazanan grubun günlük işlerini yıllar önce bırakmıştı. O tarihten bu yana, diğer görevlerinin yanı sıra, aile vakıflarını denetleyen vakıf denetim kuruluna başkanlık ediyor. Grup onlara aittir. Benjamin Würth, 2023'ün başından beri komitenin başkan yardımcısı olarak görev yapıyor.

Ayrıca 1 Ocak'ta aile şirketinde iki değişiklik daha yapılacak: Benjamin'in kardeşi Sebastian Würth, Würth Grubu'nun en yüksek izleme ve kontrol organı olan danışma kurulu başkanlığını teyzesi Bettina'dan devralacak. Würth. Yılbaşından sonra grubun sanat ve kültür faaliyetleri yine Reinhold Würth'ün torunu olan Maria Würth tarafından yönetiliyor.

Reinhold Würth bir milyarderdir ve en zengin Almanlardan biridir. Grup için dünya çapında 88.500'den fazla kişi çalıştı; bunların 27.400'ü Almanya'daydı. Şirketin 2023 yılında 20 milyar Euro'nun üzerinde satışı gerçekleşti. Würth, ekonomik kriz nedeniyle 2024 mali yılı için satışlarda yüzde ikilik bir düşüş bekliyor. Vergi öncesi karlarda da yüzde 25 ila 30 oranında bir düşüş bekleniyordu.