CDR – la Repubblica'dan basın açıklaması

Muqe

New member
Arama motorları tarafından haber kullanımına (kısa özetler dahil) finansal bir değer biçen AgCom'un kararı, hiçbir retorik olmadan tarihi olarak tanımlanabilecek bir anı işaret ediyor.

Uygulamada, “haberlerin bedeli ödenmelidir” diyerek bir ilkeyi (aynı zamanda bir AB direktifi tarafından onaylanmıştır) yeniden teyit ediyor. Ama her şeyden önce, İtalya için de bir emsal oluşturuyor.

Bu özel durumdaki karar, Gedi ile Microsoft'un arama motoru Bing arasındaki ilişkiyi ilgilendiriyor. Gelecekte, medya tarafından yayınlanan haberleri kullanan tüm platformlara genişletilebilir.

Garantör, Microsoft'un Bing'deki gazetecilik içeriği için Gedi'ye borçlu olduğu adil tazminatı belirler

Aldo Fontanarosa tarafından

25 Temmuz 2024

AgCom'un kararının bizi daha da yakından ilgilendiren bir sonucu var. Fnsi genel sekreterinin – Agcom'un müdahalesi hakkında yorum yaparken – vurguladığı gibi, “insan faktörünün değeri” kabul edildi.

Uygulamada, Otorite, yalnızca arama motoru ve yayıncı arasındaki ilişkiyi ilgilendiren değil, aynı zamanda gazetecilik işinin önemini de kabul eden bir kararla karşı karşıya olduğumuzu hatırlattı. Ve Costante'nin sözlerini kullanmak gerekirse, “adil tazminat yoluyla telif hakkının yeni disiplini, bireysel gazetecilere ve sisteme yeni kazançlar getirme olanağı sağlıyor”.

Fnsi sözleşmenin yenilenmesinde bunu dikkate alacaktır. Repubblica Editör Kurulu olarak bütçeleri etkileyecek ekonomik yansımaları çok dikkatli bir şekilde takip edeceğiz, bu arada yakında diğer platformlarda da haberler için ödemeyi (anlaşmalar yoluyla olsa bile daha iyi) uygulamaya koymayı umuyoruz.