A
admin
Guest
Çikolatalı Islak Kek Tanımı
Çikolatalı Islak Kek Materyalleri
Çikolatalı Islak Kek Materyalleri
- 4 adet oda sıcaklığında yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı) un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı vanilya özütü yahut tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
- SOS İÇİN:
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- yarım su bardağı sıvı yağ
- Fırınınızı 180 derecede ısıtmaya başlayın.
- 20-23 cm’lik bir borcamınızı yağlayıp tabanına uygun yağlı kağıt kesip yapıştırın.
- Bir çırpma kabında yumurtaları şekerle birlikte 2-3 dakika süratli periyotta çırpın.
- İçine süt ve sıvıyağı da ekleyin, çırpın.
- Farklı bir kapta un, kabartma tozu ve kakaoyu harmanlayıp bu karışıma ekleyin. Topaklar kalmayana kadar çırpın. (Çok sıvı bir karışım olacak, ekstra un eklemeyin)
- Kalıbınıza dökün ve fırında 45 dakika pişirin. Pişmeye 10 dakika kala sosunu hazırlayın.
- SOS TANIMI:
- Orta uzunluk bir tencerede tüm materyalleri kaynayana kadar çırpma teli ile karıştırın.
- Kekiniz fırından çıkar çıkmaz evvel eşit halde dilimleyin sonra sıcak sosunu dökün.
- Sosu emip kekiniz ılınınca servise hazır. Afiyet Olsun!