Çikolatalı Mus Kek Tanımı

  • Konuyu başlatan admin
  • Başlangıç tarihi
A

admin

Guest
Çikolatalı Mus Kek Tanımı
Çikolatalı Mus Kek Gereçleri

  • Tabanı için:
  • 2 paket (yaklaşık 20 adet) Sevdiğiniz bir kakaolu bisküvi
  • 1/4 bardak yumuşamış ve küp küp doğranmış tereyağ
  • Çikolata sosu için:
  • 1 bardak krema
  • 350 gram damla çikolata ya da kuvertür
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 1 çimdik tuz
  • Mus için:
  • 2 bardak krema
  • 1/4 bardak şeker
Çikolatalı Mus Kek Nasıl Yapılır?

  1. Bisküvileri rondo da ya da elinizle parçalayın.
  2. Tereyağını eritin ve bisküvilerle karıştırın.
  3. Kelepçeli bir kalıbın tabanına bisküvileri yayın.
  4. Evvelce ısıtılmış 170 derece fırında 5 dakika pişirin.
  5. Kremayı ısıtın.
  6. Kaynama noktasında ocaktan alın ve içine çikolatayı ve vanilyayı ekleyin.
  7. Uygunca eritene kadar karıştırın.
  8. Başka bir kapta krema ve şekeri çırpın.
  9. Çikolatalı karışıma ek edin.
  10. Yeterlice karıştırın.
  11. Taban soğuduktan sonra üstüne yayın ve 6 saat kadar buzdolabında bekletin.