A
admin
Guest
Çikolatalı Mus Kek Tanımı
Çikolatalı Mus Kek Gereçleri
Çikolatalı Mus Kek Gereçleri
- Tabanı için:
- 2 paket (yaklaşık 20 adet) Sevdiğiniz bir kakaolu bisküvi
- 1/4 bardak yumuşamış ve küp küp doğranmış tereyağ
- Çikolata sosu için:
- 1 bardak krema
- 350 gram damla çikolata ya da kuvertür
- 1 çay kaşığı vanilya
- 1 çimdik tuz
- Mus için:
- 2 bardak krema
- 1/4 bardak şeker
- Bisküvileri rondo da ya da elinizle parçalayın.
- Tereyağını eritin ve bisküvilerle karıştırın.
- Kelepçeli bir kalıbın tabanına bisküvileri yayın.
- Evvelce ısıtılmış 170 derece fırında 5 dakika pişirin.
- Kremayı ısıtın.
- Kaynama noktasında ocaktan alın ve içine çikolatayı ve vanilyayı ekleyin.
- Uygunca eritene kadar karıştırın.
- Başka bir kapta krema ve şekeri çırpın.
- Çikolatalı karışıma ek edin.
- Yeterlice karıştırın.
- Taban soğuduktan sonra üstüne yayın ve 6 saat kadar buzdolabında bekletin.