Çinli elektrikli otomobil üreticisi Byd, Almanya'da yeni çalışmalar planlıyor olabilir

RAM

New member
İçeriden rapor

Çinli elektrikli otomobil üreticisi Byd Almanya'da çalışmayı düşünüyor

17.03.2025 – 12:53Okuma Süresi: 2 dakika.

Janka Oertel, BYD modelinin sunumu: Avrupa'nın Çin mücadelesine bir cevap bulması gerektiğini söylüyor.

Resmi büyütmek

Otomobil üreticisi BYD, Avrupa'da yeni üretim tesisleri planlıyor (arşiv resmi). (Kaynak: Willy Kurniawan/Reuters)

Çinli otomobil üreticisi BYD yakında arabalarını Almanya'da inşa etmeye başlayabilir. Şimdi sadece Pekin'in rızası eksik.

Bir içeriden göre, Çinli elektrikli otomobil üreticisi Byd, Avrupa'da üçüncü bir meclis tesisi için bir yer olarak Almanya'yı seçiyor. Batı Avrupa mümkündür çünkü BYD'nin markasını güçlendirebileceği ve bölgedeki üretim hakkındaki müşteriler arasında kabulü artırabileceğini söyledi.

Almanya, iş ve enerji maliyeti, düşük üretkenlik ve düşük esneklik nedeniyle dahili olarak sorgulansa bile ilk tercihtir. Henüz bir karar verilmedi. BYD başlangıçta Reuters tarafından yorum talebine cevap vermedi.

Byd Başkan Yardımcısı Stella Li kısa süre önce “Automobilwoche” e şirketin Macaristan ve Türkiye'deki çalışmalara ek olarak üçüncü bir üretim tesisine sahip olduğunu söylemişti. Ancak, fabrikanın yaratılabileceği yerde açık kaldı.

Insider'a göre, BYD, Avrupa Birliği'nin cezalandırıcı tarifeleri için Çin'den elektrikli otomobillere oy veren ülkelere yatırım yapmama kararlarında bir hükümet hükümetine uymalıdır. Bu Fransa ve İtalya'ya düştü. Almanya tarifelere karşı oy kullanmıştı.

Bununla birlikte, başka bir çalışma ile ilgili bir karar, BYD satışlarının nasıl geliştiğine ve Macaristan ve Türkiye'deki kapasitelerin ne kadar güçlü olduğuna bağlıdır. Macar çalışmasının Ekim ayından itibaren faaliyete geçmesi planlanıyor ve otomobiller Mart 2026'dan itibaren Türkiye'deki montaj hattından çıkacak. Birlikte, iki tesisin yılda yaklaşık 500.000 aracı kapasitesi var.