Claus Weselsky ve GDL grevi: “Omurgalı sendikacılar”

RAM

New member
Tren makinistleri Pazartesi gününe kadar grevde, bu da çoğu vatandaşın hoşuna gitmiyor. Ancak herkes GDL lideri Claus Weselsky'ye karşı değil.

GDL grevi ülkeyi bir dereceye kadar felç ediyor, bu da pek çok insanı rahatsız ediyor ve onları yeniden planlamaya zorluyor. Sabit trenler hakkında ne hissettiklerini bize anlatanlar sadece mevcut ve eski demiryolu çalışanları değildi. T-online'a gönderilen yüzlerce mektubun gösterdiği gibi normal nüfus da bir görüş oluşturuyor.

Çoğunda GDL başkanı Claus Weselsky'ye yönelik büyük bir anlayış eksikliğini okuyabilirsiniz. Ancak bazı okuyucular onun başlattığı grevi anlayabilir.

“Histerik bir yürümeye başlayan çocuk gibi”

Verena Koltuk şöyle yazıyor: “Weselsky'nin yavaş ama emin adımlarla bir diktatörün özelliklerini edindiği kanaatindeyim. Adamın uzlaşmalara ve hatta çözümlere ilgisi yok. Süpermarkette lolipop isteyen histerik bir yürümeye başlayan çocuk gibi çığlık atıyor.”

T-online okuyucu haftada 40 ila 48 saat çalışıyor ve harçlık veya ikramiyelerle birlikte yaklaşık 4.000 avro kazanan sürücü yetiştirmeye benzer bir brüt ücret kazanıyor. “Gereken 35 saati ancak hayal edebiliyorum.”

“Sendikaların itibarından korkuyorum”

“Bir IG Metall üyesi olarak sendikaların itibarından giderek korkuyorum” diyor Christian Meyer Heydorn. “Neredeyse yüzde on ücret artışı artı enflasyon tazminatı teklifinin en azından müzakereye değer olduğunu düşünüyorum. Bay Weselsky bencilliği nedeniyle grev hakkımızın tamamını sorgulamamalı.”

Buna ek olarak, t-online okuyucusu, diğer şeylerin yanı sıra daha az haftalık çalışma saati isteyen grevcilere, sözleşmeyi imzaladıklarında farklı bir çalışma süresi üzerinde anlaştıklarını ve buna uymaları gerektiğini hatırlatıyor.

Gömülü içerik simgesi resmi

Göm

“Omurgalı bir sendikacı”

Bernd Loew karşı çıkıyor: “Omurgalı bir sendikacının hâlâ var olması iyi bir şey. Bunu takdire şayan buluyorum. Adamın üzerindeki baskı inanılmaz. İnsanlar onun bir insan olarak ne tür eleştirileri kabul ettiğini düşünmeye başladı mı?”

T-online okuru eski bir sendikacı olarak kendisine ne kadar kötü davranıldığını hatırlıyor. “Tam da bu yüzden Bay Weselsky'yi ve tren makinistlerini destekliyorum ve size bol güç ve azim diliyorum.”

“Biz buna şantaj diyoruz”

“GDL patronu gerçeklikten tamamen kopmuş” diyorlar Sabine Ve Ralph Avcı. “Demiryolunun teklifi diğer ücret anlaşmalarıyla karşılaştırıldığında zaten çok yüksek. Biz her şeye şantaj diyoruz. Demiryolunun acilen şantaja karşı savunmasız olmayı bırakacak bir şeyler bulması gerekiyor.” Tren makinistlerinin artık grev hakkı kalmaması için memur yapılması öneriliyor. Ayrıca sürücüsüz trenleri de savunuyorlar.

Demiryolu otomasyonunun ilerletilmesini isteyen yalnızca Jäger'lar değil. E-postalar, “DB yönetim kurulu 'otonom sürüş' projesini derhal başlatmalı” Elke Damerow. “Yapay zeka ve demiryolu tabanlı trenlerin makinistsiz olarak güzergahta ilerlemesi mümkün olmalı. En azından denemeye değer.”

Video | Rekor demiryolu grevine rağmen Scholz yasayı değiştirmek istemiyor

Kaynak: Reuters

“Weselsky'ye ancak şapkanızı çıkartabilirsiniz”

Reinhard Scheidler GDL patronunun eleştirisine katılmıyor: “Bay Weselsky'ye ancak şapka çıkarılabilir. Görünen o ki o, bu cumhuriyette sendika üyelerinin kazançlarını ve çalışma koşullarını iyileştirme konusunda ciddi olan tek sendika yöneticisi. “

T-online okuyucusu şöyle devam ediyor: “Eylemleri için halktan herhangi bir desteğe ihtiyacı yok, müzakere masasında değiller. Bay Weselsky'nin tek kaygısı sendikasının taleplerine gerekli vurguyu yapmaktır. O da öyle. özveriyle ve başarıyla yapıyor. Bunun için kimse onu gerçekten suçlayamaz.”

“Böyle bir toplumun geleceği yoktur”

“Çılgın liderlere sahip küçük sendikaların, sırf faaliyet altyapının işleyişinin anahtarı olduğu için ülkeyi rehin tutabilmeleri yasal bir sorundur.” diyor Hanlar çanta ayrıca pilotlardan, anaokulu öğretmenlerinden ve anestezistlerden de bahsediyor.

“Sendikalar en imkansız taleplerde bulunabilirler ve bu doğru. Artık herhangi bir uyumun veya topluluk ruhunun olmadığı, yalnızca hak sahibi olma ve performans göstermeyi reddetme duygusunun olduğu bir toplumun geleceği yoktur.”