Crédit Agricole, ekolojik geçiş için Parma Belediyesi'nin ortak bankası

Muqe

New member
Crédit Agricole Italia spa, “Parma Karbon Nötr 2030” programının uygulanması için Parma Belediyesi'nin ortak bankası ve mali danışmanı olarak belirlendi. Bir notta açıklanan anlaşma, iklim geçişinde vatandaşlara ve şirketlere eşlik edecek stratejik projeler ve inovasyon yolları sağlıyor ve sürdürülebilirliğe yönelik yatırımları, becerileri ve hizmetleri mevcut hale getiriyor.

Ortak banka ve mali danışman olarak Crédit Agricole Italia, sürdürülebilir kentsel mobilite sistemleri oluşturmak, kamu ve özel binaların enerji verimliliğini artırmak, emisyonları azaltmak için yenilikçi çözümler uygulamak ve Vatandaşlığa eşlik etmek için gerekli kaynakları ve uzmanlığı sağlamaya katkıda bulunacaktır. ve karbon nötrlüğüne adanmış eğitim anları.

Banka, şehrin mobilite sistemini karbondan arındırmaya yönelik projeler üzerinde işbirliği yaparak altyapıyı ve elektrikli ulaşımı iyileştirmeye yönelik finansal çözümler sunacak. Anlaşma aynı zamanda Crédit Agricole Grubunun bir parçası olan CA Auto Bank'ın kiralama ve mobilite şirketi Drivalia ile tüm süreli kiralamalardan aylık araç aboneliklerine kadar geniş bir yelpazede yenilikçi hizmetler sunacak olan işbirliğini de içeriyor. E+Share Drivalia elektrikli otomobil paylaşım teklifi de üzerinde çalışılıyor.
Banka, vatandaşların yararına, evin enerji performansını değerlendirmeye yönelik yollar ve araçlar, adım adım destekli iyileştirme çözümlerinin tasarımı için danışmanlık, satın alma için ipotekler dahil olmak üzere avantajlı koşullarda geçişte destek hizmetleri sunacak. Yüksek enerji verimliliğine sahip mülklerin yeniden geliştirilmesi için.

Banka, şirketlerin yararına, enerji geçişini ve iklim değişikliği müdahalelerine uyumu desteklemek üzere tasarlanan ÇSY – çevresel sosyal yönetişim konuları, hizmetler ve finansman biçimleri konusunda bir uzmanlık ağı sunacak.

Akıllı Şehir olarak Parma, iklim nötrlüğü konularında bir inovasyon laboratuvarı olacak; bu nedenle Banka, araştırma yollarının oluşturulması için Crédit Agricole Italia'nın start-up hızlandırıcısı Le Village'ı da Şehrin hizmetine sunacak. ve sürdürülebilir kalkınma için gençler, işletmeler, üniversiteler, kuluçka merkezleri ve fonlar arasındaki sinerjiyi artıran ileri teknoloji projeler.
Banka ve Belediye, enerji tasarrufu konusunda farkındalık yaratmak, erdemli davranış ve yatırımları teşvik etmek amacıyla finansal ve ekolojik eğitim alanlarında okullara, işletmelere ve vatandaşlara yönelik toplantılar düzenleyecek.

Parma 2030 Misyonu, Crédit Agricole Grubunun Net Sıfır Bankacılık İttifakı içindeki taahhüdüyle tam örtüşmektedir. Grup aslında, COP28'den sonra daha da iddialı bir şekilde güncellenen, finansman portföylerinin karbondan arındırma yörüngelerini öngören iklim stratejisini sunmuştur.