Demiryolu yönetim kurulu üyelerine 2023 yılı için ikramiye verilmeyecek

RAM

New member

DB yönetim kurulu üyeleri 2022 için yüzbinlerce avro alacak, 2023 için ise hiçbir şey olmayacak. Gelecekte de kesintiler olacak.

Deutsche Bahn'ın yönetim kurulu üyeleri 2023 yılı için herhangi bir ikramiye ödemesi almayacak. “Deutsche Bahn, elektrik fiyat freninden 2023 yılı için federal hükümetten 50 milyon eurodan fazla para aldı. Bu nedenle 2023 için herhangi bir ikramiye olmayacak,” dedi DB denetleme kurulu başkan yardımcısı ve demiryolu ve taşımacılık birliği EVG başkanı Martin Burkert dpa'ya. Grup yönetim kurulunun yanı sıra DB Regio, DB Fernverkehr ve DB Cargo'nun tüm yönetim kurulları da etkilendi. İkramiyeler 2022 yılı için ödenecek.

2022 yıllık raporuna göre Deutsche Bahn CEO'su Richard Lutz, 1,26 milyon euronun üzerinde ikramiye alacak. Altyapı müdürü Berthold Huber, demiryolunda ikramiye olarak adlandırılan “değişken ücret” olarak 699 bin avro alacak. Şu anda tren makinistleri sendikası GDL ile yeni toplu sözleşmeler için görüşmelerde bulunan insan kaynakları direktörü Martin Seiler, ilave 736.000 avro alacak. EVG patronu Burkert'e göre 2023 yılı ikramiyeleri de benzer şekilde yüksek olacaktı.

Gelecekte ikramiyeler daha düşük olmalı

Burkert'e göre hesaplama değişeceği için gelecekte ikramiyeler daha düşük olacak. EVG patronuna göre, kısa vadeli hedeflere ulaşmak için yapılan ödemeler gelecekte toplam ikramiyelerin yüzde 20'sini oluşturacak. Uzun vadeli hedeflere ulaşmanın çok daha büyük kısmı yalnızca dört yılda bir ödenecek.

Genel hedefler, diğer şeylerin yanı sıra, demiryolunun dakikliğini, kalitesini ve işletme sonucunu içerir. Her kurul için bireysel hedefler de belirlenecektir. Burkert, “Hedefin yüzde 100'üne ulaşmak için İK direktörü Seiler, diğer hususların yanı sıra tüm stajyerlerin yüzde 86'sının mezun olmasını sağlamalıdır” dedi. Son dönemde bu oran yüzde 85'ti.

Uzun mesafe taşımacılığından sorumlu yönetim kurulu üyesi Michael Peterson Burkert'e göre, değişken ücreti için yalnızca trenlerin raylarda olmasını sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda kalite standartlarını da karşıladığından emin olmak zorunda. Özellikle, örneğin tuvaletler ve klima sistemlerinin de çalışması gerekecek.