Draghi AB parlamenterlerine sert çıkıştı: “Reform zamanı geldi, her zaman hayır diyemezsiniz”

Muqe

New member
Reformlar ve yatırımlar Avrupa'nın öncelikleridir. Mario Draghi'nin sözü. “Ecofin'in sonunda bana AB için gereken reformların sırasının ne olduğunu sordular. Sıranın ne olduğunu bilmiyorum. ama lütfen, bir şeyler yapmanın zamanı geldi. Ne olacağına siz karar verin, ama lütfen bir şeyler yapın: tüm zamanınızı hayır diyerek harcayamazsınız.” Bu, Avrupa Merkez Bankası'nın eski başkanı ve İtalya Başbakanı'nın Avrupa Oda komisyonları toplantısının başkanlarıyla yaptığı konuşmada sert bir tepkiydi. rekabet edebilirlik dosyası.

Eski başbakan, von der Leyen liderliğindeki komisyon tarafından rekabet edebilirlik konusunda bir rapor hazırlamakla görevlendirildi.

AB, Draghi'nin dersi

kaydeden Giorgio Barba Navaretti

26 Şubat 2024

Bugünkü borsanın raporuna göreHalletmeközellikle büyük yatırım ihtiyaçlarının harekete geçirilmesi açısından rekabet gücümüzü yeniden kazanmamız için önümüzdeki yolun ne kadar küresel ve karmaşık olduğunu gösterdi. Draghi, refah sistemlerimizi sürdürmek ve temel değerlerimizi korumak için rekabetçi olmamız gerektiğinin altını çizdi. Eski başbakan, kolektif ve kolektif çıkarlar doğrultusunda hareket etme becerisinin yeniden kazanılmasını istedi.

Draghi bir kez daha, “Kurumlarımızın işleyişini nasıl iyileştirecekleri ve yönetişim araçlarını nasıl geliştirecekleri üzerinde düşünmeleri gerektiğine inanıyorum. Bu amaçla, önemli konularda anlaşmaya varmak için gerekli siyasi fikir birliğini oluşturmak hayati önem taşıyacak” dedi. Avrupa Parlamentosu'ndaki komitelerin başkanları. “Bu konular, kurumlarımızın ve ulusal hükümetlerimizin zor seçimler yapmasını gerektirecek zorlu tartışmaları içerecektir. Bunlar, Avrupa'nın önümüzdeki yıllarda küresel rakiplerine ayak uydurma yeteneğini belirleyecek kararlardır” diye ekledi.