Elon Musk çalışanların fabrikada uyumasını istiyor

RAM

New member

İddialı projeleri zamanında tamamlayabilmek için Musk geçmişte zaten tartışmalı yöntemlere başvurmuştu; şimdi bu yeniden gerçekleşmek üzere.

Elon Musk, Teksas'taki Tesla fabrikasının verimliliğini artırmak istiyor. Bunun için tartışmalı yöntemlere başvuruyor. “Yahoo Finance”ın haberine göre çalışanlarının fabrika binasında uyuması gerekiyor. Musk, elektrikli araç dünyasını yeniden tanımlamak için yeni Tesla modelini mümkün olan en kısa sürede pazara sunmak istiyor.

Rapora göre önlemler Musk için alışılmadık bir durum değil. Tesla çalışanları daha önce iddialı üretim tarihlerini karşılamak için fabrikada uyumak zorunda kalmıştı. Kaliforniya'daki Tesla fabrikasından gelen önceki raporlarda, işçilerin zor koşullarda uzun saatler çalışmak zorunda kaldığı durumlar vurgulanıyordu.

Sonuç olarak Tesla patronu iş kanunu ihlalleri ve suistimalle suçlandı. Yapılan bir araştırma, Tesla'nın üretim tesislerinde diğer ABD otomobil fabrikalarına kıyasla önemli ölçüde daha fazla güvenlik ihlali olduğunu gösterdi.

Redwood projesinin yeni teknoloji standartlarını belirlemesi amaçlanıyor

Göreceli olarak ucuz olan ve “Redwood” kod adlı Tesla modelinin 2025 yılında piyasaya çıkması planlanıyor ve yaklaşık 30.000 ABD doları (27.835,50 euro) fiyatla satılıyor. Bunun amacı sürdürülebilir ulaşım araçlarına erişimi kolaylaştırmaktır.

Musk, Business Insider'lara yaptığı açıklamada, bunun iddialı bir proje olduğunu ve “muazzam miktarda yeni, devrim niteliğinde üretim teknolojisi” gerektirdiğini söyledi. Musk, teknolojinin otomotiv endüstrisinde yeni bir standart belirlemesini sağlamalı ve “dünyanın herhangi bir yerinde var olan diğer tüm üretim teknolojilerini çok geride bırakma” sözü vermeli, diye açıklıyor.

Yeni model aynı zamanda Çin'in artan rekabetine de bir yanıt niteliğinde. Elektrikli otomobil üreticisi BYD Auto Company Limited, BYD Auto henüz ABD'de bir otomobil satmamış olsa da yakın zamanda Musk'un küresel pazarın zirvesindeki şirketinin yerini aldı.