Eski Ilva, Invitalia, Arcelor Mittal'e karşı: “Bakanlık Taranto çelik fabrikasının komisyoncuları”

Muqe

New member
Milano – Acciaierie d'Italia'nın halka açık hissedarı Invitalia (eski adıyla Ilva) sermayenin %38'ine sahip olup, resmi talepte bulundu. Ticaret Bakanlığı ve İtalya'da Üretildi (Mimit) şirketi olağanüstü yönetime sokmak. «Invitalia – şirket tarafından yayınlanan notta yazıyor – son aylarda ve en son olarak son haftalarda hükümetle sürekli diyalog halinde olduktan sonra, özel ortakla bir anlaşmaya varmak için mümkün olan her türlü girişimi dikkate alarak, kamu sektörünün iradesine veya yönetim sorumluluklarına bağlı olmayan bir kriz durumu bağlamında, iş sürekliliğinin garanti altına alınmasına veya ortak girişimin dengeli bir şekilde ve Avrupa mevzuatı da dahil olmak üzere mevcut düzenlemelere uygun olarak dağıtılmasına katkıda bulunacak ikincisinin mevcut olmaması, Adi spa'ya ilişkin olağanüstü yönetim prosedürüne ilişkin teknik ve idari değerlendirmelerin yapılması yönünde Mimit'e talep iletmiştir.” Bakan Adolfo Urso komisyon üyeliği koşullarının mevcut olduğunu doğrulayın ve eğer öyleyse, bu, Milano Mahkemesi ortak bir oturumda şirketin iflas durumunu öğrenin. O andan itibaren Adi spa, yani 2015'ten bu yana olağanüstü yönetim altında olan Ilva fabrikalarını kiralayan şirket, Mimit tarafından atanan bir veya daha fazla komisyon üyesinin eline geçecek ve bu komisyon, şirketin faaliyetlerine devam edilip edilmeyeceğini veya şirketin faaliyetlerine devam edilip edilmeyeceğini değerlendirmek zorunda kalacak. yükümlülükleri karşılamak için varlıkları tasfiye etmek.

ANLAŞMAZLIK

Eski Ilva'nın komisyon üyeleri Acciaierie d'Italia'ya karşı: tesislerin denetlenmesine ilişkin veriler reddedildi

kaydeden Raffaele Lorusso

15 Şubat 2024

Ancak Invitalia'nın açıklamasından kısa bir süre sonra CEO'nun liderliğindeki Adi spa'nın Lucia MorselliCuma gecesi Milano Mahkemesi'ne, iflas eden şirketin her iki taraf için de adil ve avantajlı bir çözüm aramak ve şirketin pazarlık yapmasına izin vermek amacıyla alacaklılarıyla şart koşabileceği bir belge olan alacaklılarla koşullu bir kompozisyon önerisi sunuldu. ulaşmak alacaklılarla anlaşma yeni ödeme koşullarının belirlenmesi veya borcun yeniden yapılandırılması. Bu bir boş olarak kabul edildi, yani iflas eden şirketin özel bir planını içermiyor.

Anlaşmanın bu son hamlesi, bildiğimiz kadarıyla, benim Ilva komisyon üyeleri Milanolu hakimlere, tesislerin sözleşmenin son tarihi olan 31 Mayıs'ta serbest bırakılmasının mümkün olmadığını beyan ettiler. Santrallerin satın alınması, Ağustos 2023'te fiilen sonuçlanan çevreleştirme planının tamamlanmasına bağlıydı ve geçen yaz çıkarılan ve paranın bağlı olduğu sürece yargının izni olmadan bile satın almaya izin veren bir hükümet kararnamesi ile kolaylaştırıldı. herhangi bir hasar talebi. Adi'ye göre bu noktada kurumsal devamlılık meselesi artık gündeme gelmeyecek, ancak ArcelorMittal'in 2018 sonbaharında ihaleyi kazanarak şirkete girdiği kurumsal amaç da artık mevcut olmayacak. Top artık şirketin elinde. Karmaşık yumağı çözmesi ve A'ya mı yoksa anlaşmaya mı devam edeceğine karar vermesi gereken Milanlı yargıçlar.