Eski Ilva, Urso'nun kararnamesi var: olağanüstü yönetim tetikleniyor. Giancarlo Quaranta komiser olarak atandı

Muqe

New member
Son birkaç haftadaki çeşitli ileri geri hareketlerden sonra, şu imza var: Bakan Urso getirdiği fermanda İtalya Çelik Fabrikası'ndaki komisereski Ilva'nın (zaten idare altında olan) tesislerini yöneten ve sahibi Invitalia ile devin sahibi olan şirket Fransız-İngiliz ArcelorMittal.

Quaranta'nın adaylığı

Önceki günden beri beklenen adımın resmileştirilmesi bizzat Mimit'ten geldi: “İşletme ve Made in Italy Adolfo Urso'nun kararıyla Acciaierie di Italia SpA (Adi, Ed) derhal geçerli olmak üzere olağanüstü yönetim prosedürüne kabul edildi – Bakanlık bir notta duyurdu. Dr. olağanüstü komiser olarak atandı. Giancarlo KarantinasıMimit, çelik sektöründe uzun deneyime sahip bir profesyonel” dedi.

Şu anda olağanüstü yönetimde Ilva'nın teknik ve operasyonel bölümünün direktörüBir mühendis olan Quaranta, As'taki Ilva'nın çok uzun süredir yöneticisidir ve çok sayıda görev üstlenmiştir, bu nedenle dün Palazzo Chigi tarafından açıklanan ve çelik alanında özel uzmanlığa sahip açık profesyonellik rakamlarından bahseden 'fizyodoniye' yanıt vermektedir. sektörü ve bilgiyi doğrudan sistemlerden alır. Geçmişte, hatta Riva Yangını günlerinden önce de aynı şirkette başka görevlerde bulunmuştu.

Bugünkü Mimit kararnamesi ile 2015 yılında Ilva için kararlaştırılan olağanüstü yönetimin ardından, Taranto'daki fabrikadan başlayarak çelik fabrikalarını şirket kiralaması yoluyla yöneten Spa da olağanüstü yönetime geçiyor. 18 Ocak tarihli kararnamenin hükümlerine göre, Bakan Urso'nun dün Adi'nin ilgili sektörlerini temsil eden derneklerle yaptığı toplantıda belirttiği üzere, yönetim, şirket tarafından talep edilen alternatif prosedürlerin devamını engelliyor.

Bugünkü adım, Adi'nin yüzde 38'ini elinde bulunduran Invitalia'nın, komisyon üyeliğinin önünü hazırlamak için sadece bir ay önce onaylanan kararname uyarınca, geçen Pazar günü Mimit'ten olağanüstü yönetim prosedürüne derhal erişme talebinde bulunmasının ardından geldi.

Ex Ilva, hukuki anlaşmazlığın merkezinde fabrikaların satın alınması bilmecesi

kaydeden Giovanni Pons

20 Şubat 2024

Fiom reaksiyonu

Tepki hemen geldi Fiom, ulusal çelik fabrikası koordinatörü Loris Scarpa ile birlikte “İşçiler, üretim, sağlık ve güvenlik ve çevrenin korunmasından başlayarak sorunları ele alma hızı” nedeniyle olumlu bir atamadan söz ediyor. Önümüzdeki birkaç saat içinde sendikalarla bir toplantı yapılması ve işçi sendikalarının durumuyla ilgili tartışmanın başlatılması gerekiyor. üretim sürekliliğini garanti altına alacak tesisler ve eylemler. Ayrıca Palazzo Chigi ile görüşmelerin devam etmesini de talep ediyoruz.” Sendikanın önceliği artık “fabrikaların işleyişinin bakımla ve doğrudan çalışanların ve ilgili endüstrilerin güvenliğinin sağlanmasıdır. Fabrikalarda işçilere yönelik işten çıkarma ödemelerinin kullanılmasına ilişkin tartışma takip edilmelidir. üretim faaliyetleri için gerekli malzemeleri. Tüm bu müdahaleler kirletici emisyonların azaltılmasına hizmet ediyor.”

Mittal'ın protestosu

İçin ArcelorMittal bir “vardı”İki hissedarın ADI'ye yatırdığı sermaye arasında önemli farklılık“. Fransız-Hint devinin, Mimit'in Acciaierie d'Italia'nın olağanüstü yönetim prosedürüne kabulü ve komiserin atanması ile ilgili yazışmasının ardından yayınladığı bir notta bunu okuyoruz. Bir yandan, Hintliler 2 milyar doların üzerinde yatırım yaptıklarını iddia ediyorhükümet “sahipken ödenen 2 milyar avronun üçte birinden azı Invitalia ile kamu-özel ortaklığının oluşturulması sırasında sunulan destek tedbirlerinin.” Müzakereler sırasında Mittal şunu belirtiyor: “pragmatik öneriler ortaya koymak bu sorunu çözmeyi amaçlıyor ve aynı zamanda Invitalia ile kamu-özel ortaklığına devam etmek“Nisan 2021'de kurulan” ve “kabul edilebilir şartlarda bir anlaşmaya varamadığımız için ADI'daki hisselerimizi Invitalia'ya satmayı da teklif ettik. ArcelorMittal'in çabalarına rağmen tartışmalar sonuçsuz kaldı“, notta tekrar okuduk.