Eski Ilva'nın komisyon üyeleri Acciaierie d'Italia'ya karşı: tesislerin denetlenmesine ilişkin veriler reddedildi

Muqe

New member
Eski Ilva anlaşmazlığıyla giderek daha fazla uyarılar ve hukuki brifinglerle mücadele ediliyor. ArcelorMittal ve Invitalia, Acciaierie d'Italia'nın olağanüstü yönetiminden kaçınmak için olası bir uzlaşmadan vazgeçerse, tesislerin hâlâ sahibi olan eski Ilva'nın komisyon üyeleri resmi olarak tesisleri denetleyecek bir pozisyona atanmalarını talep edecek. Ticaret ve Ekonomi bakanlıklarına da gönderilen bir mektupta, üç komisyon üyesi Francesco Ardito, Alessdro Danovi ve Antonio Lupo, 2 Şubat'ta Taranto'da başlayan ancak hemen ardından Acciaierie d'Italia'ya sunulan gerçeklerin versiyonuna itiraz ediyorlar. durdu. “İstenen ön bilgilerin yokluğunda – diye yazıyorlar – denetim ekibinin bitkilerin korunma durumunu ve yönetimin kurallara uygunluğunu doğrulayamayacağı göz önüne alındığında, denetime devam etmenin tamamen faydasız olacağını yazıyorlar üzerinde anlaşmaya varılan endüstriyel plan”. Acciaiere d'Italia'nın yöneticileri, bakım programlarını yerine getirmemekle suçlanıyor; o kadar ki, yönetimdeki Ilva “zorunlu teslimatı sağlamak için Milano mahkemesi önünde olağan bir takdir işlemi başlatmak zorunda kaldı”. Mektupta ayrıca, Acciaierie d'Italia tarafından başlatılan krizin müzakere edilerek çözüme kavuşturulması prosedürünün bir parçası olarak, “kira sözleşmesine eklenen geçerli endüstriyel plandan büyük ölçüde farklı bir planın sunulduğu” vurgulanıyor. Ayrıca komisyon üyeleri, geçen 2 Şubat'taki inceleme sırasında “fabrika müdürünün aynı verilerin yönetim kurulunun da erişimine açık olduğunu açıklığa kavuşturduğu” göz önüne alındığında, Acciaierie d'Italia'nın talep edilen verilere sahip olma ihtimalinin düşük olduğunu düşünüyor. Komisyon üyeleri, denetim faaliyetlerine devam etme fırsatını değerlendirebilmek için Taranto, Cenova, Novi Ligure ve Racconigi'deki fabrikalardan 2023 ve Ocak ve Şubat 2024 üretim verilerini talep ediyor. Talep aynı zamanda envanter hacimleri, sevkiyatlar ve CO2 emisyonlarının nihai dengesiyle de ilgilidir. Eski Ilva'nın komisyon üyelerinin girişimi, Acciaierie d'Italia'nın geleceğine ilişkin büyük belirsizlik ortamının bir parçası. ArcelorMittal ve Invitalia'nın olağanüstü yönetimi engellemeye yönelik görüşmeleri, artık kırılma noktasına yakın görünse de devam ediyor. Öğrendiğimize göre taraflar giderek uzaklaşıyor. Pek çok kişiye göre hafta sonuna kadar olağanüstü yönetim prosedürünü devreye sokabilecek olan kamu hissedarı Invitalia, özel hissedardan Acciaierie d'Italia'nın CEO'su Lucia Morselli'nin değiştirilmesini tercih etmesini ve Ekonomik durumunu doğrulamak için şirketin veri odası. Ancak Fransız-Hintli çoğunluk hissedarı, mevcut yöneticileri her türlü sorumluluk davasından koruyacak bir tazminat talep etmekte ısrar edecek. Arka planda, bu arada Taranto vilayeti önündeki garnizonu askıya alan ilgili şirketlerin, yönetimin çelikhaneden aldıkları krediler üzerindeki sonuçlarıyla ilgili endişeleri var. Pazartesi günü Palazzo Chigi'de kabul edilecek olan sendikalar, işçiler için kesinlik ve garanti talep ediyor. Bu durumda Lombardiya Bölge İdare Mahkemesi'nin Snam'ın borçları nedeniyle gaz arzını kesmesine ilişkin hükmünün Danıştay kararıyla durdurulması haberi gölgede kaldı.