Muqe
New member
Bu sadece bir sembolü değil Akdeniz diyetiama aynı zamanda bir sağlık müttefiki:sızma zeytinyağı Yararlı özellikler açısından zengindir ve henüz çok az kişi bunu biliyor. Konu, konferansın merkezinde yer alıyordu.Milano Üniversitesi başlıktan “Zeytinyağı: Bilim masaya servis edileceği zaman”. Etkinlik sırasında yürütülen araştırmadaCarapelli Beslenme Enstitüsü – Ets Vakfı Yaklaşık bin görüşmeciyle bazı önde gelen İtalyan üniversiteleriyle işbirliği içinde. Sonuçlar bunu doğruluyor Yüksek polifenol içeriğine sahip evo yağı, metabolik profili iyileştirmeye yardımcı olarak diyabet ve obezite riskini azaltır..
Ancak paralel bir araştırma bir paradoksu ortaya çıkarıyor: İtalyanların neredeyse %50'si, özellikle de gençler, bu sağlık etkilerinin farkında değilUzmanların tavsiye ettiğinden daha küçük miktarlar kullanın. Önerilen üç-dört ile karşılaştırıldığında yalnızca %35'i günde en az iki kaşık tüketiyor.
Bilgi boşluğunu kapatmak
Araştırmanın başkanı da dahil olmak üzere konferans katılımcıları, Milano Üniversitesi'nden Enzo Nisoli Ve Perugia Üniversitesi'nden Maurizio Servili ve Carapelli Beslenme Enstitüsü Ets Vakfı Bilimsel Komitesi üyesisızma zeytinyağında bulunan polifenollerin olumlu etkisi konusunda halkı eğitmenin öneminin altını çizdi. Ancak vurgulandığı gibi Maria Lisa Clovis'in (Bari Üniversitesi), AB tarafından izin verilen tek iddia belirsizdir: İtalyanların %30'undan fazlası “Zeytinyağının polifenolleri kan lipitlerinin oksidatif stresten korunmasına katkıda bulunur” cümlesini anlamıyor. Tüketicilerin %80'inin etiketleri okuduğu göz önüne alındığında bu önemli bir sorun. Tartışmadan üç yönerge ortaya çıktı: daha ayrıntılı etiketleme, okullarda beslenme eğitimi ve pratisyen hekimlerin sağlıklı bir yaşam tarzını teşvik etme konusunda daha fazla katılımı. Claudio Cricelli İtalyan Genel Tıp Derneği'nden bir doktor, yeni bilimsel kanıtları günlük endikasyonlarına entegre ederek doktorların nasıl doğru beslenme eğitiminin elçileri haline gelebileceklerini vurguladı.
tarafından oluşturulan bilimsel bir derleme sayesinde Carapelli Beslenme Enstitüsü Bilimsel KomitesiBu araştırmanın sonuçları doktorlara, okullara ve sektördeki profesyonellere dağıtılacak. Amaç bilgi açığını kapatmak ve daha bilinçli tüketimi teşvik etmektir.
Beslenme ve önleme
Konferans aynı zamanda kültürel bir bakış açısı da sundu. “Beslenme kültürdür, kültür de önlemedir” dedi Carapelli Beslenme Enstitüsü bilimsel komite başkanı Profesör Michele Carruba. Evo yağı sadece bir gıda değil, aynı zamanda refah ve diyabet, obezite ve bazı kanser türleri gibi kronik hastalıkların önlenmesi için de bir araçtır.
Sayın Üye de orada Letizia MorattiAvrupa düzeyinde daha fazla farkındalığın stratejik değerini yineleyen şunları söyledi: “Evo yağı, Akdeniz kültürünün ve sağlığının temel direğidir. Vatandaşların bu mirasın tam olarak farkında olmasını sağlamalıyız.”
Ancak paralel bir araştırma bir paradoksu ortaya çıkarıyor: İtalyanların neredeyse %50'si, özellikle de gençler, bu sağlık etkilerinin farkında değilUzmanların tavsiye ettiğinden daha küçük miktarlar kullanın. Önerilen üç-dört ile karşılaştırıldığında yalnızca %35'i günde en az iki kaşık tüketiyor.
Bilgi boşluğunu kapatmak
Araştırmanın başkanı da dahil olmak üzere konferans katılımcıları, Milano Üniversitesi'nden Enzo Nisoli Ve Perugia Üniversitesi'nden Maurizio Servili ve Carapelli Beslenme Enstitüsü Ets Vakfı Bilimsel Komitesi üyesisızma zeytinyağında bulunan polifenollerin olumlu etkisi konusunda halkı eğitmenin öneminin altını çizdi. Ancak vurgulandığı gibi Maria Lisa Clovis'in (Bari Üniversitesi), AB tarafından izin verilen tek iddia belirsizdir: İtalyanların %30'undan fazlası “Zeytinyağının polifenolleri kan lipitlerinin oksidatif stresten korunmasına katkıda bulunur” cümlesini anlamıyor. Tüketicilerin %80'inin etiketleri okuduğu göz önüne alındığında bu önemli bir sorun. Tartışmadan üç yönerge ortaya çıktı: daha ayrıntılı etiketleme, okullarda beslenme eğitimi ve pratisyen hekimlerin sağlıklı bir yaşam tarzını teşvik etme konusunda daha fazla katılımı. Claudio Cricelli İtalyan Genel Tıp Derneği'nden bir doktor, yeni bilimsel kanıtları günlük endikasyonlarına entegre ederek doktorların nasıl doğru beslenme eğitiminin elçileri haline gelebileceklerini vurguladı.
tarafından oluşturulan bilimsel bir derleme sayesinde Carapelli Beslenme Enstitüsü Bilimsel KomitesiBu araştırmanın sonuçları doktorlara, okullara ve sektördeki profesyonellere dağıtılacak. Amaç bilgi açığını kapatmak ve daha bilinçli tüketimi teşvik etmektir.
Beslenme ve önleme
Konferans aynı zamanda kültürel bir bakış açısı da sundu. “Beslenme kültürdür, kültür de önlemedir” dedi Carapelli Beslenme Enstitüsü bilimsel komite başkanı Profesör Michele Carruba. Evo yağı sadece bir gıda değil, aynı zamanda refah ve diyabet, obezite ve bazı kanser türleri gibi kronik hastalıkların önlenmesi için de bir araçtır.
Sayın Üye de orada Letizia MorattiAvrupa düzeyinde daha fazla farkındalığın stratejik değerini yineleyen şunları söyledi: “Evo yağı, Akdeniz kültürünün ve sağlığının temel direğidir. Vatandaşların bu mirasın tam olarak farkında olmasını sağlamalıyız.”