Ferrero, Arlon’da çikolata üretimini durdurdu

RAM

New member



Çikolata üreticisi Ferrero, fabrikalarından birinde üretimi geçici olarak durdurdu. Nedeni ise salmonella riskidir.


İtalyan çikolata üreticisi Ferrero, Belçika’nın Arlon kentindeki fabrikasında salmonella nedeniyle üretimi durdurdu. Şekerleme üreticisinin sözcüsü Perşembe günü AFP’ye “Tüm üretim durduruldu” dedi. Bakteri orada Haziran sonunda keşfedildi. Aynı fabrikadan Kinder çikolata ürünlerinin parçaları geçen yıl salmonella kontaminasyonundan etkilenmişti.


Ferrero sözcüsü, fabrikanın “kapatılmadığını” ve çalışanların maaşlarının “yüzde yüz karşılandığını” vurguladı. Temizlik yaklaşık iki hafta sürecektir. Şirket, üretimin durdurulmasını tamamen bir önlem olarak nitelendirdi ve hiçbir nihai ürünün Salmonella testinin pozitif çıkmadığını vurguladı.


Salmonella yüzünden zaten bir kez hatırlıyorum


Nisan 2022’de Ferrero, sürpriz yumurtalar, çikolatalı şekerlemeler ve mini yumurtalar dahil olmak üzere bazı çocuk ürünlerini salmonella şüphesi nedeniyle geri çağırmak zorunda kaldı. Belçika Ardenleri’ndeki Arlon, diğerlerinin yanı sıra Kinder ve Nutella markalarıyla dünya çapında tanınan şekerleme üreticisi için önemli bir lokasyondur.


Salmonella ishal, ateş ve mide krampları gibi semptomlara neden olabilir ve en yaygın gıda kaynaklı enfeksiyonlardan biridir. Bebekler, küçük çocuklar, yaşlılar ve bağışıklık sistemi zayıf olanlar, potansiyel olarak daha ciddi hastalık ilerlemesine duyarlıdır.