Fesih: Bankacı sandviç faturası yüzünden kovuldu

RAM

New member

Bir bankacı iş gezisinden dönüyor ve masraflarını sunuyor. İki kahve, iki sandviç ve iki makarna yemeği; kısa bir süre sonra patronu onu işten çıkarır.

Citibank Londra iş mahkemesinde zafer kazandı. Yemek masraflarını sunarken yalan söyleyen bir çalışanın işine son verilmesiyle ilgiliydi.

Ekonomik suçlar konusunda uzman bir analist olan adam, geçen Temmuz ayında Amsterdam’a yaptığı kısa bir iş gezisinden dönmüştü. Hak ettiği 100 avroluk yemek parasını alabilmek için iki fincan kahve, iki sandviç ve iki makarna yemeğini ibraz etti.

“Yeme alışkanlıklarım yüzünden kendimi savunmama gerek yok”

Menajeri ona burada bir kişi yerine iki kişinin yemek yediğini sorduğunda adam huysuzlaştı. Kahvaltıyı atladığını ve sadece kahve içtiğini anlattı. Daha sonra öğle yemeğinde bir kahve ve sandviç daha yedi, ikinci sandviç ise akşam yemeğiydi. Ertesi gün yemek istediği iki makarna yemeği için de benzer bir açıklama buldu.

Öfkeyle şunları yazdı: “Tüm masraflarım 100 avroluk günlük yemek harçlığı dahilindeydi. Sorununuzun ne olduğunu bana söyler misiniz? Yeme alışkanlıklarımı savunmama gerek olduğunu düşünmüyorum.”

Citibank adama meselenin miktarla ilgili olmadığını, yalnız seyahat ettiğini söylediğini açıkladı. Bankacı daha sonra aslında yalnız olduğunu bir kez daha belirtti.

Ölü büyükanne ve güçlü ilaçlar

İşvereniyle yaşadığı anlaşmazlık analist için işler iyice kızışınca, sonunda ortağıyla birlikte Amsterdam’da bulunduğunu itiraf etti. Büyükannesinin ölümünden sonra çok fazla kişisel desteğe ihtiyacı vardı. Güçlü ağrı kesiciler alırken muhtemelen e-postalarını yazarken bazı yanlış beyanlarda bulunduğu da söyleniyor.

Citibank daha sonra adamı kovdu. Londralı bir yargıç, fesih sonrasında davayı reddetti. BBC, hakimin şu sözlerini aktarıyor: “Bu, para miktarıyla ilgili değil, davacının davranışıyla ilgili. Davacı, küresel bir finans kuruluşunda güvenilir bir pozisyonda çalışıyordu. Davalının çalışanlarından dürüstlük beklediğini kabul ediyorum.”