Haşhaşlı Mermer Kek Tanımı

  • Konuyu başlatan admin
  • Başlangıç tarihi
A

admin

Guest
Haşhaşlı Mermer Kek Tanımı
Haşhaşlı Mermer Kek Materyalleri

  • 1 bardak haşhaş
  • 1/2 bardak sıvı yağ
  • 1 paket vanilin
  • 3 yumurta
  • 1 portakalın ya da 2 limonun kabuğu ve suyu
  • 1 bardak voğurt
  • 1 buçuk bardak un
  • 1 bardak şeker
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
Haşhaşlı Mermer Kek Nasıl Yapılır?

  1. Fırını 180 derecede ısıtın.
  2. Haşhaş, vanilin ve yağın yarısını bir kapta karıştırın. Daha sonra portakal suyunun yarısını ve kabuklarını ekleyin.
  3. Diğer bir kapta yumurta, kalan portakal suyu ve yoğurdu karıştırın.
  4. Kalan yağ, kabartma tozu, un, şeker ve tuzu da öteki bir kapta karıştırın.
  5. Haşhaşlı karışımı kenara ayırın ve başka karışımları tek bir kapta birleştirip düzgünce karışmasını sağlayın.
  6. Yağlı kağıt serilmiş kalıbınızın tabanına kek hamurunun yarısını dökün ve üzerine haşhaşlı karışımın döküp ve çatal yardımıyla biraz dağıtın. (Mermer deseni manzarası elde edecek şekilde)
  7. Kalan hamuru da üzerine boşaltıp yaklaşık 40 dakika fırınlayın.
  8. Piştiğini denetim edip fırından çıkarın.
  9. 15 dakika dinlendirip zıt çevirerek çıkarın.