A
admin
Guest
Hurmalı Şekersiz Browni Tanımı
Hurmalı Şekersiz Browni Materyalleri
Hurmalı Şekersiz Browni Materyalleri
- 1 buçuk su bardağı çekirdekleri ayıklanmış hurma
- Yarım su bardağı oda sıcaklığında tereyağı yahut hindistan cevizi yağı
- 2 yumurta
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- 75 gram (3/4) su bardağı kakao
- 90 gram (yarım su bardağı + 2 yemek kaşığı) karabuğday unu (Başka çeşit un da kullanabilirsiniz.)
- Fırınınızı 180 derecede ısıtmaya başlayın ve 20 cm’lik bir kalıbınızı hafif yağlayıp tabanına uygun yağlı kağıt keserek yapıştırın.
- Bir blenderda 1 buçuk su bardağı çekirdekleri ayıklanmış kuru hurmayı 1 su bardağı sıcak suyla pürüzsüz olana dek çekin.
- Hurma püresini bir çırpma kabına alın ve 150 gr (yarım su bardağı) oda sıcaklığında yumuşamış tereyağla (hindistan cevizi yağı ile de deneyebilirsiniz) pürüzsüz bir karışım olana dek çırpın.
- 2 adet yumurtayı birer birer ortada çırparak ekleyin. 1 tatlı kaşığı vanilya ekleyin. En son ise 75 gr (3/4 su bardağı) kakao ve 90 gr (yarım su bardağı+2 yemek kaşığı) karabuğday ununu da(başka çeşit un da kullanabilirsiniz) ekleyin ve hamur haline gelir gelmez durdurun.
- Kalıbınıza yayın ve 18-23 dakika pişirin.
- Dilerseniz üzerine eritilmiş çikolata dökerek servis edebilirsiniz.