Ikea, süt ürünlerini restoranlardan yasaklamak istiyor

RAM

New member



İsveçli mobilya grubu, restoran ve bistro yelpazesinden süt ürünlerini mümkün olduğunca kaldırmak istiyor. Bitki bazlı yemeklerin oranı yakında yüzde 50 olacak.


İsveçli mobilya grubu Ikea daha da sürdürülebilir olmak istiyor ve yiyecek yelpazesini ekranda gösteriyor. Etsiz toplar zaten test edildikten sonra, restorandaki diğer teklifler şimdi teste tabi tutulacak. Şirket, 2022 sürdürülebilirlik raporunda “2025 yılına kadar restoranlarımızda servis edilen ana yemeklerin yüzde 50’sinin bitki bazlı olması hedefi için çalışmaya devam ediyoruz.” 2030.


Ayrıca, tadı etkilemeden mümkünse süt ürünlerini ürün yelpazesinden çıkarmak veya değiştirmek istiyorlar. Zaten bitkilerden yapılan bir çikolatalı dondurma var. Popüler balık yemeği Laxfilet ise yağsız süt ve ayran tozu içerir. Gofretlerin üzerindeki vanilya sosu da sütle yapılıyor.


Ikea ayrıca vejetaryen dolgulu klasik sosisli sandviç sunuyor ve Almanya’da et versiyonundan bile daha ucuz. Bitki varyantı için satış rakamları geçen yıl ikiye katlandı. Küresel olarak faaliyet gösteren şirketin raporu, muhtemelen ürün yelpazesinin ülkeden ülkeye değişmesi nedeniyle, ortadan kalkacak herhangi bir ürünün adını henüz vermiyor.


Müşteriler görünüşe göre bitki bazlı ürünlere kısmi geçişi takdir ediyor. Şirkete göre, IKEA restoranlarında sebze toplarının satış payı 2021’de yüzde 14’ten kendi satışlarında yüzde 17’ye, İsveç gıda pazarında yüzde 24’ten yüzde 26’ya yükseldi.