İngiltere’deki UWC Atlantic College’de prenses ve Afgan mülteciler bir arada okuyor

RAM

New member
İngiltere’deki UWC Atlantic College’de prenses ve Afgan mülteciler bir arada okuyor
İngiltere’deki UWC Atlantic College isimli üniversite ülkenin gündeminde. sebebi ise, okulun fazlaca çeşitli öğrenci seçimleri.

Galler’in güneyinde yer alan ve eski bir kaleden dönüştürülen UWC Atlantic College Avrupa kraliyet ailesinin üyelerinin yanı sıra dünyanın sayılı zenginlerin çocuklarına da eğitim veriyor. Lakin 68 bin sterlin yani ortalama 1 milyon 275 bin TL üzere bir fiyatı olan bu okulda eğitim nazarann tek öğrenciler saygın ailelerin çocukları değil… Taliban şiddetinden kaçan Afgan göçmen Abobakar Sediq Miakhel de artık bu üniversitenin bir kesimi. Miakhel artık İspanya’nın gelecekteki kraliçesi Prenses Leonor ve Hollanda Prensesi Alexia ile birlikte eğitim bakılırsacek.

355 Afgan göçmen başvurdu

Sözcü’nün haberine nazaran, 18 yaşındaki Abobakar Sediq Miakhel, United World Colleges okullarında fiyatsız olarak okuyan birkaç Afgan mülteciden biri. Geçen yıl 355 Afgan genç, mülteci kamplarından İngiliz okullarına müracaat yaptı. UWC Atlantic College, Cardiff’in batısında, kıyıda 122 dönümlük bir tarım yerinde yer almaktadır. Daha evvel kale olan yapıda Tudor bahçeleri ve çimenler, antika tavanlar ve şömineler, siperler, zindanlar da bulunuyor. Hearst’ün mülkiyeti sırasında şatoda kalan konuklar içinde Charlie Chaplain, Clark Gable, Errol Flynn ve David Lloyd George üzere isimler de yer almıştı.

Lovely story of Abobokar Sediq Miakhel, an Afghan refugee now mixing with royalty at @UWCAtlantic College. Great example to other private schools to offer scholarships to refugee students. https://t.co/AUFpRezBaI

— Laura Padoan
🧡
(@Laura_Padoan) January 8, 2022

Sınıf birincisi oldu

Abobakar, ailesinin Belçika’ya başarılı bir biçimde sığınma talebinde bulunmasının akabinde Eylül 2020’de üniversiteye başladı. Akademik olarak yetişmek için hafta sonları ve tatiller boyunca çalıştı ve Belçika’dan Galler’e gittiğinde sınıfın en yeterlisi oldu.

King Baudouin Vakfı’nın sayesinde UWC’ye başvurdu. Abobakar, “Dünyayı hakikaten daha güzel hale getirme niyetinde olan ve pratik adımlar atan biroldukca mükemmel beşerle tanıştım. Bu kadar farklı geçmişe sahip bu kadar farklı beşerle bir arada olmak fazlaca şaşırtan, epey çeşitli bir ortam” dedi.

Abobakar, Kraliyet ailesi ve dünya önderlerinin çocukları ile omuz omuza bulunmasına karşın, birden fazla öğrencinin aileleri ve servetleriyle ilgilenmek yerine gelecek planları hakkında konuştuğunu söylemiş oldu.