İş güvenliği işte hükümetin tedbirleri

Muqe

New member
ROMA – İhale yasağı iki ila beş yıl İşyerinde sağlık ve güvenlik alanında “ciddi ihlaller” veya “suçlardan dolayı cezai sorumluluğun tesis edilmesi” durumunda. Faydaların askıya alınması ve kaybedilmesi düzensiz işletmeler için vergiler ve katkılar. Yaptırımların yeniden suç sayılmasıi satın alma, taşeronluk ve yasadışı yönetim konularında. Yaptırımların sıkılaştırılması Kaçak ve düzensiz çalışmayla ilgili.

Bunlar, Çalışma Bakanı Marina Calderone'nin bugün Bakanlar Kurulu'nda açıkladığı iş güvenliğine ilişkin önlemlerden bazıları. Bu da önümüzdeki hafta Bakanlar Kurulu'nda bir hüküm olarak yer alacak.

Calderone kararnamesinde güvenlik ve yasa dışı ticaretle mücadeleye ilişkin bir af daha ortaya çıkıyor

kaydeden Valentina Conte

18 Şubat 2024

2023 yılında yapılan denetimler

2023 yılında yürütülen denetim faaliyeti hakkında Bakanlar Kurulu'na bilgi veren Bakan, özellikle inşaat şirketlerinde ortaya çıkan kritik sorunlara dikkat çekti:

• Toplam 92.658 erişimden 20.755'i sağlık ve güvenlik denetimiyle ilgili olup, bir önceki yıla göre 3.720 denetim artışı yaşanmıştır;
  • İnşaattaki denetimlere ilişkin olarak, kaydedilen usulsüzlük düzeyi %76,48 olup, %110 Süper Bonus ile bağlantılı işlerle uğraşan şirketlerde ortalama usulsüzlük oranı %85,2'yi aşmaktadır;
  • Son Inail raporuna göre, Ocak ve Aralık ayları arasında sunulan iş kazası raporları 585.356 (2022'ye göre -%16,1) olup, bunların 1.041'i ölümle sonuçlandı (%-4,5).
İş müfettişleri: “Ölümlerde ölüm yok, yalnızca kuralların ihlali var”

kaydeden Valentina Conte

18 Şubat 2024

Müfettiş sayısı

Bakan, teftiş kuvvetlerinin büyüklüğündeki son artışın altını çizdi: Ulusal Çalışma Müfettişliği'nin mevcut personeli bugün şuna eşit: 3.198 sivil müfettişolan 846 teknisyenBuna Carabinieri Biriminin denetim personeli, INPS ve INAIL de eklendi.

Mevcut kadroyla 2024 yılında, 2023 yılına göre %40 daha fazla spesifik bir soruşturma faaliyeti geliştirmek mümkün olacak.

Calderone: “Daha fazla kontrol”. Ama bin müfettiş kayıp. Ve işe alımlar yavaşlıyor

kaydeden Valentina Conte

19 Şubat 2024

Ayrıca, iş sağlığı ve güvenliği alanında usulsüzlüklerin çok yüksek oranda yaşandığına ilişkin bulgular göz önüne alındığında, İş müfettişlerinin sayısını 500 kişi artırmak için personel alımları serbest bırakılacak (250 birim daha talep edildi), Carabinieri denetim ekibinde (50 birim daha) ve INPS ve Inail denetim personelinde daha fazla artış yapıldı.

Hükümet iş güvenliğini ihmal mi ediyor? Kontroller artacak mı? Calderone ve Landini arasında kim yatıyor?

kaydeden Valentina Conte

19 Şubat 2024

Yeni güvenlik hükmü

Son olarak, bir korumayı güçlendirmek için organik önlem İşyerinde sağlık ve güvenlik konularında denetim faaliyetleri ve yaptırım sisteminin koordinasyonu ve güçlendirilmesi, ayrıca taşeronluk, yasadışı ve hileli yönetim ile ilgili olarak şirketlerin yeterliliği, işveren ve işçilerin eğitimi ve düzenli işletmelerin korunması.

İncelenmekte olan önlemler arasında:

• Cumhuriyet Başsavcılığının iş ve işyerinde sağlık ve güvenliğe ilişkin suçlara ilişkin soruşturma faaliyetlerine ilişkin koordinasyon kuralı;
  • Kaçak ve düzensiz çalışmaya ilişkin mevcut idari yaptırımların sıkılaştırılması;
  • satın alma, taşeronluk ve yasa dışı idareyle ilgili yaptırımların yeniden suç sayılması;
  • İşyerinde sağlık ve güvenliğin ciddi şekilde ihlal edilmesi veya iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin suçlarda cezai sorumluluğun kanıtlanması durumunda iki yıldan beş yıla kadar ihale yasağı;
  • düzensiz işletmelere yönelik vergi ve prim yardımlarının askıya alınması ve müsadere edilmesi;
  • Sözleşmenin tamamının maliyetine göre işçilik maliyetinin yeterliliğinin değerlendirilmesi.
Hükümetin inşaat sahalarını kontrol etmek için gerekli araçları azaltması paradoksu

kaydeden Valentina Conte

17 Şubat 2024