İtalya'da on yıl içinde çocuklu ailelerin oranı %11 oldu. Olmayanlar bunun yerine +%17'ye ulaşacak

Muqe

New member
39. sayımızın ikinci günü münasebetiyle Linkontrotüketim malları dünyasında bir olay NIQkonuşmacılar Christian CentonzeGelişmiş Tüketici Analitiği Başkanı, NIQ e Mara GalbiatiI – Solution Sinottica Başkanı, GfK, konuşmasında “Çağımızın tüketicilerine doğru bir yolculuk” Toplumun son yıllarda salgın öncesi dönemden günümüze karşı karşıya kaldığı zorlukları yansıtmak ve kendimizi geleceğe yansıtmak için ülkemizi fotoğraflıyorlar. Düzeyinde kayıt Ve sosyolojik bireyin ve toplumun algısına yakından bağlı önceliklerde bir değişim ortaya çıkmıştır. tüketim.

İtalyan ailelerin bugünden yarına durumu

Aslında şuna baktığımızdaaile yapısıhem kompozisyon hem de satın alma gücü açısından, On yıl içinde, bakmakla yükümlü çocuk sahibi olan 6 milyon aile sayısı %11 oranında azalacak Yüzde 75'i ortalamanın altında gelire sahip. Bugüne kadar çocuksuz aileler ben orta yaştayım 7,5 milyon Vakaların %54’ü ortalamanın üzerinde bir gelire sahip ve son olarak 12,2 milyon çocuksuz yetişkin aile var Yüzde 60 ortalamanın üzerinde gelire sahip olanlar önümüzdeki 10 yılda yüzde 17 oranında büyüyecek ve ortalama 60-75 yaş aralığına ulaşacaklar.

Ülkedeki mevcut bağlamın etkisi de yansımaktadır. İtalyanların tüketim tercihleri ki bu da kategorik olarak tam tersini kanıtlıyor: Dağıtım kanalları arasında İndirim'i seçerek tasarrufa daha fazla önem verenler arasında (2024'te 2021'e kıyasla +1,9 puan), 2024'te alışveriş sepetinde radikal bir değişiklik yaparak alışveriş sepetini radikal bir şekilde değiştiriyorlar. -1 milyar Euro'luk sektör (2022'ye kıyasla), ortalama ürün sayısı artık -%8 (2021'e kıyasla) ile daha yüksek bir satın alma sıklığına sahipken, diğerleri kaliteli ve sağlıklı ürünleri (2019'a kıyasla +%20) ve daha büyük bütçeli ürünleri seçiyor .

Geleceğe dair İtalyanları bölen dört yaklaşım

Şimdi açıkça görülüyor ki satın almalarda kutuplaşma – daha fazla tasarruf arayan İtalyanlar ile daha fazla değer elde etmeyi arzulayanlar arasında – tüketim ve pazar fırsatlarına ilişkin anlık bir bakış açısına sahip olmak için NIQ, tüketim verilerini Sinottica GfK araştırması ile çapraz referans olarak kullandı. gelecek ve bireye ya da topluluğa yönelik ilgi ve dört farklı yaklaşım belirlenmiştir: gelecek şimdidir ya da yönetilmesi gereken bir fırsattır, yoktur ve ilgi çekici değildir, hatta korkutucu değildir.

Her sınıflandırma, çeşitli güncel temalara ve elbette tüketime yaklaşımlara ve her şeyden önce ekonomik, sosyal ve iletişimsel olarak karşılanması gereken ihtiyaçlara ilişkin belirli özellikler sunar. Bağımlı çocuk sahibi aileler çoğunlukla güncel ekonomik kaygılar nedeniyle geleceği olumsuz algılayan bir kesime girmektedir.genç ve olgun ailelerin yani çocuksuz ailelerin aksine yarına daha olumlu yaklaşan aileler.

Büyük ölçekli tüketimde bu durum satın almalara da yansıyor, Günümüzde çocuklu aileler, rahat yiyecekler uğruna meyve ve sebzeleri bırakıyor diğer olgun veya çocuksuz aile grubundan farklı olarak, dolayısıyla farklı önceliklere bağlı olarak, tamamen farklı iki araba analiz edildi ve ayrıca fiyatlar.

Yapay Zeka, iklim acil durumu ve cinsiyet eşitliği vakaları

Örneğin, konuyla ilgiliYapay zekaGüçlü bir bireyci algıyla yalnızca bugüne odaklanan İtalyanlar, yapay zeka kullanımını reddeden daha korkulu olanların aksine, bu teknolojik evrimin ekonomik başarıları için temel olduğunu belirtiyor. Konuyla ilgili olarakiklim acil durumuGeleceğin kaçırılacak bir fırsat olduğunu düşünenler için konu öncelikli, bugüne odaklananlar için ise marjinal bir konudur. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin farklı bir örneği, çünkü bu toplumsal ve aynı zamanda istek uyandıran bir konu ve çapraz olarak yaşa göre farklı düzeylerde konumlanmış olmalarına rağmen geleceğe daha olumlu yaklaşan İtalyanların desteğini alıyor.

İhtiyaçlara cevap vermede sosyal kaldıraçlar ve iletişim temeldir

İtalyan ailelerin kitlesel tüketimde bile etkileşim yöntemleri gelecekle olan ilişkilerine göre değişiyor. Bugüne daha fazla odaklanan tüketiciler için dikkat çekmede teşvik ve kişisel gelişim yöntemleri geçerliyken, geleceğin bir fırsat olduğunu düşünenler için kolektif büyümeye odaklanan yöntemler daha değerli olacaktır. Tam tersine gelecekle ilgilenmeyenler için teselli ve yardım yollarına ihtiyaç vardır. Son olarak gelecekten korkanlara güven ve yakınlık aktarılır.

Ayrıca Tüketicilere yönelik iletişim, yaş ve ait oldukları aile grubunun değişmesiyle birlikte değişir.Genç ve geleceğe yönelik projeksiyonlar podcast gibi kanalları tercih ederken, gazete ve radyo ise daha olgun, geleceğin fırsatlarına inanan grupların tercih ettiği medyadır. Bunun yerine güncel konulara odaklananlar dijital kanalları ve sosyal medyayı kullanırken, TV kullananlar ise geleneksel değerlere daha bağlı.

Geleceğin ailelerini şimdi dahil edin

Tüketim malları sektöründeki operatörler için, Değer yeniliğinin öncelikli hedefi orta yaşlı ve çocuksuz ailelerdirBakmakla yükümlü oldukları çocukları olmayan olgun aileler gibi, daha fazla satın alma gücüne sahip, refaha daha fazla önem veren ve çok kanallı kullanıma daha açık olan kişiler. Günlük harcamalar düzeyinde bir mağazanın mevcut ve potansiyel müşterilerini detaylı ve analitik olarak incelemesi gerekir. Aslında, en büyük iki grupla karşılaştırıldığında müşterilerinizin oranlarını bilmek, ürün çeşidi optimizasyonu açısından çok büyük bir fırsat sunar.