Kahve, İtalyanların %74’ü her gün içiyor

Muqe

New member
Dünyanın her yerinde her gün sarhoşlar 3,1 milyar fincan kahve2022 yılında 120 milyar dolar değerindeki bir pazar için 170,8 milyon 60 kg’lık torba fasulyeye eşdeğer. L’İtalya aslan payını alıyor: yılda 5,2 milyon torba ile tüketim açısından dünyada yedinci ülke. İtalyanların %73,9’u her gün düzenli olarak kahve içiyor. Tarafından yapılan bir araştırma Kahve tanıtım konsorsiyumu İtalyan kullanımlarını ve fincanla ilgili gelenekleri araştıran.

Hazırlanan 100 kahveden yaklaşık 40 tanesi tüketiliyor Evsabah 14 Kafe. Pod makinesi (%42,7), moka (%28,8) ve otomatik espresso makinesi (%17,1) tercih edilen seçenekler olmaya devam ediyor. Kahve aranır çünkü zihinsel gücün ve fiziksel enerjinin yeniden şarj edilmesi (%42,2), bir kişisel ritüel (%35,6) ve iyi mizahın ve paylaşmaya yönelik sosyalliğin katalizörü (%33,7).

Ev kullanımı için, İtalyanların çoğu bunu süpermarketten satın alıyor (%72,8) ancak zenginleştirici bir duyusal deneyim için manastırlara gidip kendi karışımlarını (%12) seçmeyi seven uzman ve meraklılar da var. Kahveyi tatmak, kahvenin nüanslarını tanıma yeteneğini gerektirir. lezzetveya tatların, aromaların ve dokunsal hislerin eş zamanlı algılanmasıdır ve diğer tatma türleri gibi hayranları vardır.

Ancak günümüzün tüketicileri de Tedarik zincirine ve bağlılığına dikkat edin. İtalyanlar kahvenin tadını giderek daha fazla takdir ediyor ve kahvenin tarihini ve mevcut farklı karışımları karakterize eden yenilikleri bilmek istiyor; bu da ürünün kökenlerini ve süreçlerini açık, eksiksiz ve şeffaf bir şekilde aktaran şirketleri ödüllendiriyor. Ayrıca bir tane de ortaya çıkıyor artan tüketici çevre bilinciHem yeni ambalajların (%61,7) hem de yeni üretim ve taşıma süreçlerinin (%58,3) sürdürülebilirliğine olan bağlılığının farkında olan ve bu eğilimin sürdürülmesini ve arttırılmasını (%50,3) isteyen bir firma. Günümüzde çalışanların haklarının ve adil ücretlendirmesinin garantisi olarak anlaşılan sosyal sürdürülebilirlik, %49,7 oranında (2021’de %43,4) öncelik olarak kabul ediliyor ve neredeyse %50,3 olan çevresel sürdürülebilirlik değerine eşitleniyor.