Kaynak optimizasyonu neden restoran sektörünü güçlendirebilir?

Muqe

New member
Bugüne kadar catering sektörü2030 yılında %10,79'luk bileşik yıllık büyüme (CAGR) ile 5 trilyon doları aşabilecek 2,3 trilyon dolarlık bir sektör, önemli bir dönüm noktasındadır. Bu genişlemenin itici güçlerinden biri, özellikle restoran zincirlerinin sürekli gelişmesidir. Avrupa. Aslında ortalama olarak Avrupalılar yıllık bütçelerinin yaklaşık %6,7'sini ev dışındaki akşam yemeklerine ve öğle yemeklerine harcıyor. Ancak ekonomik belirsizlik, kötüleşen tüketici güveni ve iklim sorunları bu işletmelerin marjları üzerinde baskı oluşturuyor.

Buna eklenenEnerji fiyatlarındaki artışın temsil ettiği başka bir zorluk. Restoranlar metrekare başına diğer ticari faaliyetlere göre üç kat daha fazla enerji tüketmektedir (3). Yüksek enerji tüketen mutfak ekipmanlarının kullanımı, uzun kullanım döngüleri ve verimsiz süreçler, gezegenin ve cironun zararına olacak şekilde aşırı enerji kullanımının ana nedenleridir.

Bu durumu yönetmek için, Restoran işletmecileri bütçelerini optimize etmek için giderek daha fazla sürdürülebilir mutfak ekipmanlarına yöneliyor.

Tarafından yapılan bir araştırmaya göre Karbon GüveniVerimlilikteki ılımlı bir artış bile enerji maliyetinde yüzde 20 civarında tasarruf sağlayabilir.

tarafından yürütülen bir pub ve restoran örneğinin analizi.Okuma Üniversitesi (İngiltere), enerji maliyetlerinin %63'ünün yiyecek-içecek faaliyetlerine atfedilebileceğini vurgulamaktadır. ABD'den bir araştırma dahaS Enerji Bilgisi İdaresi günlük elektrik tüketiminin %40'ının yemek pişirmeden ve %15'inin de soğutmadan kaynaklandığını vurguluyor (6). Bu nedenle tasarruf yaratma fırsatı açıktır.

OrtabyTicari ve konut mutfaklarına yönelik yenilikçi çözümlerin geliştirilmesinde küresel bir lider olan şirket, bu zorluğu tam olarak çözmek istiyor.

Üç farklı iş segmentinde 120'den fazla markasıyla Middleby, Aralık 2023 itibarıyla 7,5 milyar dolarlık iş hacmiyle dünya çapında son teknoloji ekipmanlar tasarlıyor, üretiyor ve dağıtıyor.

Middleby'ye göre müşterileri önceliklerini yönetmek için sürekli olarak yenilikçi çözümler arıyor Sürdürülebilirlik ve maliyetleri düşürmek: “Ortaklarımızın hedeflerine ulaşmak için gerekli stratejileri uygulamaları esastır ve paydaşlarından gerekli desteği almaları gerekmektedir.”

Bu ihtiyacı karşılamak için şirket, endüksiyon ve elektrifikasyona özel bir dizi çözüm sunuyor. “hızlı pişirme” İçin gıda israfını azaltmak.

Örneğin, TurboChef tarafından üretilen bir fırındır. Alkar markası (Middleby yan kuruluşu) önemli verimlilik ve maliyet azaltma potansiyeline sahiptir. Modüler yapısı sayesinde mikrodalga, iletim ve buharlı pişirmeyi esnek bir şekilde birleştiren tek endüstriyel fırındır. Geleneksel ekipmanlarla karşılaştırıldığında TurboChef daha fazla verimlilik sunar: %67 daha az enerji tüketimi, %50 daha az su kullanımı ve %75 daha az zaman gerektirir. Bu, yalnızca 21 aylık bir ürün geri ödeme süresi yaratır.

Bu nedenle sürdürülebilirlik, catering dünyasında, giderek daha fazla tüketicinin “çevre dostu” ürün ve süreçlere yöneldiği aciliyet ile eş anlamlıdır. Sadece atık yönetimi açısından değil, aynı zamanda enerji tüketimi açısından da. Ayrıca, son bina düzenlemeleri, ticari binalara yönelik CO2 azaltım hedeflerini de içeren yeni enerji verimliliği standartları belirlemiştir. Bu nedenle çevresel etki artık göz ardı edilemeyecek bir önceliktir.”

Geleceğin mutfağı


Endüstriyel mutfağın planlanmasında alınan kararlar işletmenin sürdürülebilir performansı ile ilgilidir. Teknoloji Açık Mutfak İle ilgili Ortaby bir yaklaşım kullanır “IOT” (Nesnelerin İnterneti) Soğutmadan pişirme ve havalandırma sistemlerine kadar farklı bileşenleri bir “bulut” sistemi aracılığıyla birbirine bağlayan. Bu “akıllı” sistem, enerji tüketimini azaltarak ve soğutma süreçlerini optimize ederek daha verimli yönetimi kolaylaştırır. Aslında bu teknoloji, tüketim verilerini gerçek zamanlı olarak kullanıma sunarak ani değişikliklerin yapılmasına olanak sağlıyor. Kullanımda düzenli bir kesinti olması durumunda operatörler, ekipmanın çalışmasını optimize etmek için uygun ayarlamaları uygulayabilir. Soğutma, havalandırma, pişirme ve diğer gıda hizmeti süreçlerinin doğal gazın en büyük tüketicileri arasında yer aldığı göz önüne alındığında, tüketimdeki herhangi bir azalma işletme bilançosunu güçlendirirken önemli tasarruflar da sağlayabilir.

Teknolojiyi kullanma Açık Mutfak İle ilgili Güç Merkezi Dinamikleri (Middleby'nin bir başka bağlı kuruluşu) Amerikan restoran zinciri “Arby's”, elektrik tüketimini yüzde 30 oranında azaltmayı başardı ve 2011'den 2018'e kadar 40 milyon dolardan fazla tasarruf sağladı.

Fırınlar veya buzdolapları tarafından tüketilen kaynaklar ne kadar az olursa, restoranın çevresel ayak izi de o kadar küçük olacaktır. Artırın Sürdürülebilirlik aynı zamanda dikkatli olmayı da gerektirir kullanılan ekipmanın seçimi. Bu teknolojiler, suyun daha akıllı kullanılmasını sağlayarak gaz ve elektrik maliyetlerinde önemli tasarruflar sağlarken önemli faydalar da sağlıyor.

Bu segmentte ürün veya hizmet sunan birçok şirketin değer teklifi çekici ve sağlam çevresel faydalar. Bu şirketlere yatırım yapmanın yatırımcılar ve gezegen için kazançlı bir seçim olabileceğine kesinlikle inanıyoruz.