Muqe
New member
Besleyici özellikleri nedeniyle, kırmızı sığır etiİyi yetiştirme uygulamaları takip edilerek üretilirse ve tam ve dengeli bir beslenmeye entegre edilirse, sağlıklı ve düzenli fiziksel aktivitenin desteklenmesine yardımcı olur. Bu, İrlanda yiyecek ve içecek ürünlerinin tanıtımını yapan Devlet kurumu tarafından belirtilmiştir (Bordbia) beslenme uzmanının desteğiyle George Doneganianaliz ettim faydalar etin nereden geldiğini çoğunlukla otla beslenen sığırlar İrlandalılar gibi (otla besleme yöntemi) koşma, tenis, yüzme, yürüyüş, spor salonu vb. egzersiz yapanları daha iyi hale getirebilir.
Araştırmada özellikle şunu vurguluyor: merada yetiştirilen hayvanlardan elde edilen etler geleneksel yöntemle yetiştirilen sığırlardan elde edilenlere kıyasla ortalama 7 kat daha fazla beta-karoten, 3 kat daha fazla A ve E vitamini ve değerli Omega 3 yağ asitleri açısından 5 kat daha zengindir.
Besleyici özellikler açısından, kırmızı sığır eti sadece kesime bağlı olarak ortalama %20 ila 25 arasında yüksek miktarda protein içermekle kalmaz, aynı zamanda ‘asil’ proteinler, yani esansiyel amino asitler açısından zengin sağlar. Bunlar arasında ‘dallanmış’ olanlar özellikle önemlidir: kreatinin yanı sıra lösin, izolösin ve valin aslında kas kütlesinin korunması yoğun çaba sırasında ve enerji kaynağı sırasında çok değerlifiziksel aktivite.
ütü Etin içeriği aynı zamanda sporcular için özellikle önemli olan, kaslara ve kalp hücrelerine oksijen sağlanmasını garanti eden hemoglobin ve miyoglobin adlı 2 proteinin oluşumuna da katkıda bulunur. Üstelik varlığı çinko Bu sadece kasların gelişimini ve onarımını desteklemekle kalmaz, aynı zamanda serbest radikallerin neden olduğu oksidatif hasarı da ortadan kaldırır ve fiziksel efor sonrasında bağışıklık sisteminin düzgün çalışmasına katkıda bulunur.
Düzeyinde vitaminlerSon olarak kırmızı et, kırmızı kan hücrelerinin üretimi ve protein sentezini optimize etmek için gerekli olan B12’nin en iyi kaynakları arasında sayılmasının yanı sıra, enerji metabolizması ve sinir sisteminde değerli bir rol oynayan diğer B vitaminlerini de önemli miktarlarda içerir. sağlık.
Araştırmada özellikle şunu vurguluyor: merada yetiştirilen hayvanlardan elde edilen etler geleneksel yöntemle yetiştirilen sığırlardan elde edilenlere kıyasla ortalama 7 kat daha fazla beta-karoten, 3 kat daha fazla A ve E vitamini ve değerli Omega 3 yağ asitleri açısından 5 kat daha zengindir.
Besleyici özellikler açısından, kırmızı sığır eti sadece kesime bağlı olarak ortalama %20 ila 25 arasında yüksek miktarda protein içermekle kalmaz, aynı zamanda ‘asil’ proteinler, yani esansiyel amino asitler açısından zengin sağlar. Bunlar arasında ‘dallanmış’ olanlar özellikle önemlidir: kreatinin yanı sıra lösin, izolösin ve valin aslında kas kütlesinin korunması yoğun çaba sırasında ve enerji kaynağı sırasında çok değerlifiziksel aktivite.
ütü Etin içeriği aynı zamanda sporcular için özellikle önemli olan, kaslara ve kalp hücrelerine oksijen sağlanmasını garanti eden hemoglobin ve miyoglobin adlı 2 proteinin oluşumuna da katkıda bulunur. Üstelik varlığı çinko Bu sadece kasların gelişimini ve onarımını desteklemekle kalmaz, aynı zamanda serbest radikallerin neden olduğu oksidatif hasarı da ortadan kaldırır ve fiziksel efor sonrasında bağışıklık sisteminin düzgün çalışmasına katkıda bulunur.
Düzeyinde vitaminlerSon olarak kırmızı et, kırmızı kan hücrelerinin üretimi ve protein sentezini optimize etmek için gerekli olan B12’nin en iyi kaynakları arasında sayılmasının yanı sıra, enerji metabolizması ve sinir sisteminde değerli bir rol oynayan diğer B vitaminlerini de önemli miktarlarda içerir. sağlık.