A
admin
Guest
Madlen Kurabiye Tanımı
Madlen Kurabiye Materyalleri
Madlen Kurabiye Materyalleri
- 2 adet yumurta
- 120 gram tereyağı
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 çimdik tuz
- 1 çay kaşığı vanilya
- 1 çay kaşığı limon kabuğu
- Üzerine serpmek için pudra şekeri
- Evvel yumurtaları orta süratte çırpın.
- Çırparken şekeri ilave edin ve yüksek süratte 3 dakika kadar çırpın.
- Un, tuz, kabartma tozu ve vanilyayı da ek edin.
- Hamur kıvamı alınca oda sıcaklığında yarım saat dinlendirin.
- Bu sırada tereyağını eritin ve ılımasını bekleyin.
- Hamura tereyağını ve limon kabuklarını da ekleyin.
- Fırını evvelden 200 dereccede ısıtın.
- Midye kabuğu biçiminde madlen kalıbınız varsa yağlayın. Yoksa diğer bir kalıp kullanabilirsiniz.
- Kaşık yardımı ile kalıbın tamamı olmayacak halde karışımı kalıplara paylaştırın.
- Yaklaşık 10 dakika pişirin.
- Soğuduktan sonra kalıptan çıkarın.
- Üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.