Melinda Gates ortak kuruluştan ayrıldı

RAM

New member

Melinda ve Bill Gates yaklaşık üç yıl önce boşandılar. Şimdi ortak vakıftan ayrılıyor.

Milyarder Bill Gates'in eski eşi Melinda, Gates Vakfı'nın eş başkanlığından istifa ediyor. Melinda Gates, X'te yaptığı duyuruda, son çalışma gününün 7 Haziran olacağını duyurdu. “Hayırseverliğimin bir sonraki bölümüne başlamanın zamanı geldi.”

Gates, bu kararı kolay kolay vermediğini söyledi. “Bill ve benim birlikte kurduğumuz temelden inanılmaz derecede gurur duyuyorum.” Gelecek planlarını yakında paylaşacağını söyledi. Ancak şu kadarı açık: Kendisini ABD'deki ve dünyadaki kadınların ve kız çocuklarının korunmasına ve haklarına adamak istiyor. “Bill'le yaptığım anlaşma uyarınca, vakıftan ayrıldığımda kadınlar ve aileler adına çalışmalarım için 12,5 milyar dolar daha ayıracağım” dedi.

Dünyanın en büyük hayırsever vakfı

Bill & Melinda Gates Vakfı 1999'dan beri varlığını sürdürüyor ve dünyadaki en büyük hayırsever vakıflardan biridir. Sağlık ve kalkınma işbirliği alanında dünyanın en önemli bağışçılarından biridir. Vakfın yıllık raporlarının da gösterdiği gibi, yıllık toplam harcaması tek haneli milyarlar seviyesinde.

1975 yılında Paul Allen ile birlikte bilişim devi Microsoft'u kuran Bill Gates, dünyanın en zengin insanlarından biri olarak kabul ediliyor. Forbes dergisine göre 65 yaşındaki oyuncunun servetinin 102 milyar ABD dolarından fazla olduğu söyleniyor (ki bu şu anda yaklaşık 100 milyar avroya tekabül ediyor). Bu onu küresel süper zenginler listesinde beşinci sıraya yerleştiriyor. Uzun yıllar buna öncülük etti.

27 yıllık evliliğin ardından boşanma

Vakfa göre Melinda French Gates başlangıçta bilgisayar bilimi ve ekonomi okudu ve daha sonra yönetim diplomasını (MBA) tamamladı. Kariyerinin ilk on yılında Microsoft'ta multimedya ürünleri geliştirerek çalıştı.

Melinda ve Bill Gates, 27 yıllık evliliğin ardından 2021'de boşandı. İkisi de o dönemde şöyle yazmıştı: “Dikkatlice düşündükten ve ilişkimiz üzerinde çok çalıştıktan sonra evliliğimizi bitirmeye karar verdik.” O zamanki bilgilere göre, etkili Gates Vakfı'nın ortak çalışmalarını birlikte sürdürmek istiyorlardı. Çiftin üç yetişkin çocuğu var: Jennifer, Rory ve Phoebe.