OpenAi, CEO Sam Altman'ı yönetim kuruluna yeniden kabul etti: “Tam güven”. Üç yeni üye daha eklendi

Muqe

New member
OpenAi CEO'su Sam Altman, yapay zeka devriminin merkezinde yer alan girişime liderlik etmeye uygun olduğu yönünde yapılan iç soruşturmanın ardından “tam güvenle” yönetim kuruluna yeniden kabul edildi.

Sam Altman: “Birkaç yıl içinde yapay zeka durdurulamaz olacak, atom enerjisi gibi bir kuruma ihtiyacımız var”

Muhabirimiz Filippo Santelli tarafından

18 Ocak 2024

OpenAI'nin yönetim kurulu üç yeni üye ekledi (Bill & Melinda Gates Vakfı eski CEO'su Sue Desmond-Hellmann, eski Sony Entertainment yöneticisi Nicole Seligman ve Instacart CEO'su ve başkanı Fidji Simo) ve kendi yönetimini güçlendireceğini duyurdu. 'Benler' için bir yardım hattının eklenmesi ve çıkar çatışması politikası dahil.

Dahili soruşturma WilmerHale hukuk firması tarafından yürütüldü ve 30.000'den fazla belge analiz edildi. OpenAI tarafından sağlanan ve Axios tarafından analiz edilen özette, “önceki Yönetim Kurulunun Bay Altman'ı görevden almak konusunda geniş takdir yetkisi dahilinde hareket ettiğini” ancak aynı zamanda “davranışının görevden alınmayı gerektirmediğini” tespit ettiğini okuduk.

“Önceki Yönetim Kurulu o zamanlar eylemlerinin” “iç yönetim zorluklarının” üstesinden gelmeye yardımcı olacağına inanıyordu ancak “mevcut eylemlerin şirketi istikrarsızlaştıracağını” öngörmüyordu. Konseyin önceki kararının “ürün güvenliği, geliştirme hızı, OpenAI'nin mali durumu veya yatırımcılara, müşterilere veya iş ortaklarına yaptığı açıklamalarla ilgili endişelerden kaynaklanmadığını” belirtti.

Dolayısıyla karar, “önceki yönetim kurulu ile Bay Altman arasındaki ilişkideki bozulma ve güven kaybının sonucuydu.” OpenAI, Axios'a, soruşturma hakkında blog yazısında yer alan bilgiler dışında başka hiçbir şey açıklamayacağını doğruladı. Yeni Yönetim Kurulu için en önemli tercihlerden biri artık OpenAI'nin kar amacı gütmeyen bir kuruluş olarak yönetildiğini ancak birkaç yatırımcının bulunduğu kâr amacı güden bir 'yan kuruluş' olarak görüldüğü mevcut kurumsal yapıda değişiklik yapma ihtiyacını anlamak olacak. Microsoft dahil.

New York Times'ın yazdığına göre, son finansman turunda 80 milyar doların üzerinde değere sahip olan OpenAI, üretken yapay zeka alanında çığır açacak metinleri, görüntüleri ve sesleri etkili bir şekilde üretebilen teknoloji alanında son teknoloji bir gerçekliktir. multimedya içeriği ve projeleri oluşturmanın yolu. 2022'nin sonunda ChatGPT'yi piyasaya sürdü ve anında büyük bir küresel başarıya ulaştı.