Otomobil tedarikçisi Recaro iflas başvurusunda bulundu – İş konseyi taleplerde bulundu

RAM

New member

Geleneksel Şvabya şirketi iflas etti. Mahkeme tarafından atanan geçici yöneticinin işleri koruyabileceği şüpheli.

Kirchheim unter Teck'teki geleneksel araba koltuğu üreticisi Recaro iflas başvurusunda bulundu. Esslingen Bölge Mahkemesi Pazartesi günü geçici özyönetim emri verdi ve Stuttgart avukatı Holger Blümle'yi geçici yönetici olarak atadı. Blümle, Recaro Automotive GmbH'nin ekonomik durumunu inceleyecek ve yönetimi denetleyecek.

IG Metall iflas başvurusu karşısında şaşkınlığa uğradı. Sendika, “Bunun Kirchheim'daki Recaro Automotive GmbH'nin 215 çalışanı için ne anlama geldiği belirsiz” dedi.

Birkaç yıldır, işgücü, ücretleri feragat ederek ve erteleyerek şirketin mali açıdan istikrarını korumaya yardımcı oldu. “Hayal kırıklığına uğradık ve yönetim tarafından hayal kırıklığına uğradığımızı hissediyoruz,” dedi iş konseyi başkanı Frank Bokowits. “Meslektaşlarımız şirketi desteklemek için büyük fedakarlıklar yaptı.”

IG Metall, yönetim ve mütevelli heyeti ile şeffaf bir diyalog çağrısında bulundu. Esslingen merkezli IG Metall patronu Alessandro Lieb, “İşleri güvence altına almak ve sürdürülebilir bir çözüm bulmak için tüm seçeneklerin tüketilmesini bekliyoruz” dedi. Önümüzdeki günlerde çalışan temsilcileriyle bir toplantı yapılması ve sonraki adımların görüşülmesi planlanıyor.