Pfizer, koronavirüs aşısının dördüncü dozu konusunda telâşlı değil

RAM

New member
Pfizer, koronavirüs aşısının dördüncü dozu konusunda telâşlı değil
Pfizer CEO’su Albert Bourla, koronavirüsün Omicron varyantını gaye alacak yeni bir aşının ‘en muhtemel senaryo’ olduğunu, kendilerinin buna yönelik olarak üzerinde çalıştıkları aşının martta hazır olabileceğini söylemiş oldu.

JP Morgan’ın yıllık sıhhat konferansında yaptığı açıklamalarda epey sayıda farklı takvim üzerinde durduklarını belirten Bourla, partneri Almanya merkezli BioNTech ile hem yalnızca Omicron’a yönelik birebir vakitte eski aşı- Omicron’u gaye alacak aşının birleşiminden oluşan doz geliştirmeye çalıştıklarını anlattı.

Kovid-19 aşılarının her yıl yenidenlanması gerekebileceğini hatırlatan Bourla birtakım risk kümelerinde doz sıklığının daha fazla olacağının altını çizdi.

Pfizer CEO unsure on need for fourth dose of COVID-19 vaccine https://t.co/V4n9ZuuNTv pic.twitter.com/CIT69pjKBT

— Reuters (@Reuters) January 10, 2022

Bourla, hem de eldeki koronavirüs aşısının dördüncü dozuna şu anda muhtaçlık olup olmadığından pek emin değil. CNBC kanalında da açıklamalarda bulunan Bourla, “Dördüncü doza gerek var mı bilmiyorum. Üzerinde daha fazlaca çalışılması gereken bir şey. İsrail’in bu deneylerin kimilerine başladığını biliyorum. Muhtaçlık olup olmadığını görmek için biz de birtakım deneyler yapacağız. Muhtaçlık duyulmayan bir şeyi yapmaya da gerek yok diye düşünüyorum” sözlerini kullandı.

Pfizer’dan mRNA teknolojisi için 3 yeni muahede

Bu ortada Pfizer, kendi aşısında da faydalandığı bildirici ribonükleik asit (mRNA) teknolojisinin kullanım alanını genişletmek için 3 yeni iştirake imza attı. Bunlardan birincisi gen düzenleme üzerine uzman Beam Therapeutics ile imzalanan 1.35 milyar dolarlık muahede. İkinci imza, mRNA aşılarının daha tesirli biçimde geliştirilebilmesine imkan sağlayacak teknoloji için Codex DNA INC ile atıldı. Acuitas Therapeutics ile yapılan muahedenin odağında ise Kanada merkezli firmanın, bir daha aşı geliştirmek için lipid nanoparçacık teknolojisinin kullanması var.