Sarkozy, hakkındaki 1 yıl mahpus cezası sonucuna itiraz edecek

RAM

New member
Sarkozy, hakkındaki 1 yıl mahpus cezası sonucuna itiraz edecek
2012’deki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, kendi kampanyasını yasadışı bir biçimde finanse ettiği suçlamasıyla 1 yıl mahpus cezasına çarptırılan eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, karara itiraz edecek.

Sarkozy’nin avukatı Thierry Herzog, dün basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Eski Cumhurbaşkanı Sarkozy ile az evvel telefonda görüştüm, karara itiraz etmemi istedi. Ve bunu derhal yapacağım” tabirlerini kullandı.

Günün erken saatlerinde Paris’teki bir mahkemede görülen davada targıç, Sarkozy’nin cezayı konutta elektronik nezaret altında çekeceğini söylemişti.

Sarkozy, sonucun akabinde Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Ben sırf kanunların, tüm öteki sanıklar hakkında olduğu üzere benim için de uygulanmasını rica ediyorum. Lakin Anayasa Kurulu’nun kararlarına ait bilgi eksikliği niçiniyle yasa, bir daha ihlal edilmiştir. Birebir fiilden dolayı kimseye iki ceza verilemez. Bu sebeple temyize gittim… şahsi problemlerimin ötesine geçen bu arayışımda sonuna kadar gideceğim çünkü herkes bir gün adaletsizlikle karşı karşıya kalabilir” demişti.

Öte yandan Sarkozy’ye Fransa Başbakanı Jean Castex’ten de takviye gelmişti. Castex, eski Cumhurbaşkanı’nın ülkesine bağlılığına kendi gözleriyle şahit olduğunu kaydetmişti.