Savona Eyes'a göre Consob'un bir yılı, bir sonraki faiz indirimlerini anlamak için Amerikan ekonomisine odaklandı

Muqe

New member
Milan – Milanlı finans topluluğu, Başkan Paolo Savona'nın Salı sabahı saat 11'de Palazzo Mezzanotte'de okuyacağı Consob yıllık raporunu bekliyor. Bu randevuda her zaman olduğu gibi İtalyan bankalarının ve girişimcilerinin ana temsilcileri, finans kurumlarının temsilcileri dinleyecek, Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ise yeni taahhütler nedeniyle hazır bulunmayacak. Ancak bu hafta İtalyan Menkul Kıymetler Borsası'nın Euronext tarafından kontrol edilen genel merkezi, daha önce yaşanmamış başka bir olayla da manşetlere çıkacak: Bankacılık sendikaları Fabi'nin ilan ettiği grevle çalışanlar 27 Haziran'da ilk kez harekete geçiyor. , First Cisl ve Fisac Cgil. Avrupa'nın ana pazar altyapısı olan Euronext'e karşı sendikalar, “İtalya'nın sürekli, sistematik ve genel olarak yatırımlardan çekilmesini ve İtalyan yapılarının içeriden boşaltılmasını” kınıyor. Bakalım Savona bu oldukça yakıcı konu hakkında birkaç söz söyleyecek mi?

FAİZ ORANLARININ BİLİNMEYENLERİ

Hafta aynı zamanda makroekonomik veriler cephesinde de olaylarla dolu: piyasa operatörleri merkez bankalarından faiz indirimlerinin zamanlamasına ilişkin göstergeler bekliyor. Özellikle analistler, yılın başında beklenen altı faiz indirimine ve Fed'in Haziran ayında Avrupa Merkez Bankası'ndan farklı olarak bir veya birden fazla faiz indirimine kıyasla bu yıl Avrupa'da yeni bir faiz indirimi daha olacağını fiyatlıyor. , sağlam kaldı. ABD'de bile yılın başında 6 kesinti bekleniyordu ve bunun yerine yalnızca bir kesinti olması bekleniyordu; büyük olasılıkla Eylül ayından ziyade yıl sonuna doğru.

Avrupa'da Fransa, İspanya ve İtalya'dan Haziran ayı enflasyonuna ilişkin ilk veriler yayınlanacak. Verilerin yavaşlaması bekleniyor ve Cuma günü yayınlanacak. Euro Bölgesi'ne ilişkin diğer makro veriler arasında Pazartesi günü, Alman girişimcilerin güvenine ilişkin Ifo endeksinin sırası gelecek. Ayrıca Perşembe günü Almanya'da perakende satışlarımız olacak ve bu daralmanın devam etmesi bekleniyor.

AMERİKA EKONOMİSİNE İLİŞKİN VERİLER

Yurtdışında, Perşembe günü ilk çeyreğe ilişkin üçüncü GSYİH okumasının ve işsizlik yardımlarına ilişkin olağan verilerin yayınlanacağı beklentisi varken, Cuma günü kişisel gelir ve harcamaların ve çekirdek PCE enflasyonunun sırası gelecek. Fed yavaşlamayı bekliyordu.

İtalya cephesinde tarım işçisinin yaşadığı trajedinin ardından çeteciliğe karşı siyasi tartışmalar yoğunlaşıyor. Bakanlar Calderone ve Lollobrigida, Tarım Kararnamesi'nde daha fazla kontrol sağlayacak değişiklikler yapılmasını öne sürüyor. Diğer etkinlikler arasında Ekonomi Bakanı Giancarlo Giorgetti ile birlikte Guardia di Finanza'nın 250. yıldönümü (Pazartesi) yer alıyor.

RANDEVULAR

CDP meclisi yeni yönetim kurulunu atamak için 27 Perşembe günü yeniden açılacak. Hissedar vakıflarının belirttiği gibi Giovanni Gorno Tempini'nin başkan olması ve Dario Scannapieco'nun CEO rolünü onaylaması sürpriz olmamalı. Mef'in konseyde kimin temsilcisi olacağına karar vermesi gerekiyor. Ferrovie dello Stato toplantısı da Perşembe günü yeni yönetim kurulunun atanması için ikinci çağrıda yapılacak. Ancak bu durumda, başkanlık konusunda bu hafta yapılması gereken siyasi bir anlaşma henüz yokken, yeni CEO'nun Stefano Donnarumma olması gerekiyor.

İşte Agi ve Radiocor'un gündemindeki başlıca olaylar

24 HAZİRAN PAZARTESİ

Roma: Guardia di Finanza'nın 250. yıl dönümü. Ekonomi Bakanı Giancarlo Giorgetti katılıyor; Milan: ABD Ticaret Odası Genel Toplantısı. Başkan Fontana, Ekonomi Bakanı Giancarlo Giorgetti ile birlikte; Roma: Ivass Yıllık Raporu. Basın açıklaması.

25 HAZİRAN SALI

Roma: Kısa Vadeli BTP'ler ile euro bölgesi enflasyonuna endeksli 10 ve 15 yıllık BTP'lerin maksimum 4,75 milyar euro tutarında Hazine ihalesi.

Milan: Consob'un finans piyasasıyla yıllık toplantısı. 11.00. Diğerlerinin yanı sıra Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella da katılıyor. Palazzo Mezzanotte'de. Ayrıca akış.

Bank of Italy, “Sürdürülebilir finansal yatırımlar ve iklim risklerine ilişkin yıllık rapor”un üçüncü baskısını yayınladı. 11.30.

26 HAZİRAN ÇARŞAMBA

Roma: Il Messaggero 'İtalya dönüşüme uğradı, büyük bir meydan okuma'yı sunuyor. Katılımcılar arasında Roma Belediye Başkanı Roberto Gualtieri, Cav. Çalışma Francesco Gaetano Caltagirone, Avrupa İşleri, Güney, Uyum Politikaları ve PNRR Bakanı Raffaello Fitto, Jubilee 2025 CEO'su Marco Sangiorgio, Bakanlar Konseyi Başkan Yardımcısı ve Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Matteo Salvini.

Milano: Golden Group ve SDA Bocconi School of Management tarafından düzenlenen “Kolaylaştırılmış Finans Senaryoları” etkinliği. 10.15. Roberto Sarfatti aracılığıyla, 10.

Mali Bilgi Birimi'nin 2023 yılında yürüttüğü faaliyete ilişkin raporun sunum etkinliği. 11.00. Yayın Akışı.

Milano: Scenari Immobiliari tarafından oluşturulan “İtalya'daki ve yurtdışındaki emlak fonları” 2024 Raporunun sunumu. sabah 10.00. Dört mevsim Oteli.

Milano: Assifact 2024 yıllık toplantısı. 10.30. Toplantıya diğerlerinin yanı sıra Confindustria'nın Kredi, Finans ve Vergilendirmeden sorumlu başkan yardımcısı Angelo Camilli de katılıyor. Piazza Belgioioso, 1. Ayrıca akışta.

Milano: Amerika Ticaret Odası'nın İtalya'daki 2024 yıllık toplantısı. 11.00. Ekonomi ve Maliye Bakanı Giancarlo Giorgetti'nin katılımı bekleniyor. San Barnaba Caddesi, 48.

27 HAZİRAN PERŞEMBE

Makro Veriler: Japonya: Perakende Satışlar Y/Y, Mayıs. 1,50 saat.- Avro Bölgesi: M3 doğu, y/y, Mayıs. 10.00- İtalya: Istat – tüketici ve iş dünyası güveni, Haziran. 10.00- İtalya: Istat – sanayi ve inşaat üreticisi fiyatları, Mayıs. 11.00: Avro Bölgesi: Sanayi güveni, Haziran. 11.00 – Euro Bölgesi: Nihai tüketici güveni, Haziran öncesi. 11.00: Avro Bölgesi: Hizmet güveni, Haziran. 11.00- Euro Bölgesi: Ekonomik güven endeksi, Haziran. 11.00 am.- Amerika Birleşik Devletleri: Mevcut haftalık işsizlik yardımları. 14:30 – Amerika Birleşik Devletleri: Haftalık yardım talepleri. 14:30 – Amerika Birleşik Devletleri: Çekirdek tüketim deflatörü 1. Çeyrek finali öncesi. 14:30 – Amerika Birleşik Devletleri: GSYİH, yıllık t/q deflatörü, son çeyrek öncesi. 14:30 – Amerika Birleşik Devletleri: Yıllık GSYH çeyrek/çeyrek, son çeyrek öncesi. 14:30 – Amerika Birleşik Devletleri: Dayanıklı tüketim malları ex-trasp m/m ön hazırlık siparişleri, Mayıs. 14:30 – Amerika Birleşik Devletleri: Siparişler, dayanıklı tüketim malları aylık ön hazırlık, Mayıs. 14:30 – Amerika Birleşik Devletleri: Malların ön ticaret dengesi, Mayıs. 14.30.

Roma: “Gümrük ve Tekel Ajansı Genel Devletleri” açılıyor. Piazza Colonna, 366. Çalışma yarın sona eriyor.

Milan: En son haberlerin sunumu için “Google Cloud Zirvesi”. sabah 9.30. Via Tortona, 27.

Milano: “Prysmian Sürdürülebilirlik ve İnovasyon Günleri 2024” etkinliği. sabah 10.00. Chiese aracılığıyla, 6.

28 HAZİRAN CUMA

Makroekonomik veriler

Japonya: İşsizlik oranı, Mayıs. 1.30: Japonya: İş-başvuran oranı, Mayıs. 01.30- Japonya: Sanayi üretimi ay/ay ön hazırlıkları, Mayıs. 1,50 saat.- Almanya: İthalat fiyatları y/y, Mayıs. 08.00- Almanya: Yıllık perakende satışlar, Mayıs. 8.00 am.- Almanya: Perakende satışlar a/m, Mayıs. 8.00 am.- Fransa: Tüketim harcamaları a/ay, Mayıs. 8.45 – Fransa: IPCA a/a ön hazırlık, Haziran. 8.45 – İspanya: IPCA a/a ön hazırlık, Haziran. 09.00- Almanya: İşsizlikteki değişim, Haziran. 9.55: Almanya: İşsizlik oranı, Haziran. 9.55 – İtalya: Istat – sanayi ve hizmetlerin cirosu, Nisan. 10.00 – İtalya: Istat – tüketici fiyatları, Haziran. 11.00 – İtalya: İtalya'da yıllık enflasyon ön verileri, Haziran. 11.00 am.- İtalya: İtalyan enflasyonu a/m ön hazırlıkları, Haziran. 11.00 – İtalya: Istat – AB dışı dış ticaret, Mayıs. 12.00 – Amerika Birleşik Devletleri: Tüketim deflatörü (temel) y/y, Mayıs. 14:30 – Amerika Birleşik Devletleri: Aile geliri ay/ay, Mayıs. 14:30 – Amerika Birleşik Devletleri: Y/Y tüketim deflatörü, Mayıs. 14:30 – Amerika Birleşik Devletleri: Tüketim deflatörü (çekirdek) a/m, Mayıs. 14:30 – Amerika Birleşik Devletleri: Tüketim harcamaları (nominal) a/a, Mayıs. 14:30 – Amerika Birleşik Devletleri: PMI (Chicago), Haziran. 15.45- Amerika Birleşik Devletleri: Aile Güveni (Michigan) finali, Haziran öncesi. 16.00.

Milan: Sistema Moda Italia toplantısı “Evrimsel bağlantılar. Jeopolitik ve yeni iş ilişkileri arasındaki moda endüstrisi”. 11.00. Katılımcılar arasında Confindustria'nın yöneticisi Maurizio Tarquini de yer alıyor. Geceyarısı Sarayı.