Muqe
New member
Dondurmalar ve atıştırmalıklar, şekerin ve aşağı yönde tatlı zincirinin ezilmesi riskini taşıyan olası fiyat artış dalgaları nedeniyle tüketiciler için daha acı olma riski taşıyor.
Sorunu iyi temsil eden bir rakam var: ton başına bin euro. nin haberine göre bu kadar BloombergEkim ayında başlayacak olan 2023-2024 hasat sezonu açısından üretici ve alıcıların etrafında muhakeme ettiği denge noktası. Ancak küçük bir detay var: Bu müzakerelere aşina olan kaynaklara göre bu, geçen yılın ortasına göre iki kattan fazla bir fiyat seviyesi.
Sektör, kuraklığın hırpaladığı bir mevsimden geliyor ve öcü, şimdi bunun tekrar olabileceği. 2022-2023 sezonunda şeker üretimi, ilk AB tahminlerinin (14,6 milyon ile) bir milyon ton altında %12 azaldı.
Finans kuruluşu, etkinin herkes için aynı olmadığına dikkat çekiyor: Büyük şirketler, kaynak sağladıkları uzun vadeli sözleşmeler sayesinde bir şekilde darbeyi savuşturmayı başarırken, orta ölçekli ve küçük pastaneler ise spot piyasa fiyatlarında +%58 büyüme ile başa çıkmak. Alarm şimdi yüksek, çünkü yağmurlar bu yılki ekimi yaklaşık bir ay geciktirdi ve artan sıcaklıklar kuraklık ve haşerelerin daha hızlı yayılma ve küçük ölçekli pancar mahsullerini mahvetme riskini artırdı. şeker.
Bloomberg’in danıştığı analistler, önümüzdeki 2-3 ayın çok önemli olacağını açıkça söylüyor. Düşük stok seviyeleri ve iklim tehdidi, Alman Suedzucker ve Fransız Tereos gibi üretim devlerini fiyatların yüksek olacağını tahmin edenler arasına sokuyor ve bu nedenle risk, bu sefer -sözleşmelerin yukarı doğru ayarlanmasıyla- yükün tamamen tüketicilere geçmesi. Avrupa’da hem şeker tüketicilerini hem de endüstriyel alıcıları temsil eden bir savunuculuk grubu olan CIUS’un başkanı Yury Sharanov, “Avrupa’da şeker fiyat enflasyonunun sonunda değiliz” dedi. Topluluk düzeyinde, diğerleri ekinleri etkileyen virüsler nedeniyle sonuca ulaşılamayacağını söylese bile, 15 milyon tonun üzerinde üretime geri dönebileceğimizi tahmin etmek için Polonya’dan olumlu bir hasat bekliyoruz.
Açıkçası, haberler son tüketiciler için de en iyisi değil. Sadece birkaç ay önce, Altroconsumo tarafından yapılan bir analiz, bir kilo şekerin maliyetinin arttığına dikkat çekti, mutlak değerde düşük kaldığı göz önüne alındığında belki de biz farkında olmadan: bir yıl içinde +%60’tan bahsediyoruz. süpermarketlerin, hipermarketlerin ve indirim mağazalarının raflarında. Dernek Mayıs ayı ortasında “Mart 2022’de bir kilo pancar şekeri bugün bize ortalama 0,86 avroya mal olduysa, bize 1,36 avroya mal oluyor” dedi. Şubat ayına kıyasla raf fiyatının %1,1 daha arttığını düşünürsek fiyatı da sürekli ama istikrarlı bir büyüme içinde” dedi. Artışların nedenleri arasında, İtalya’nın (ve genel olarak Avrupa’nın) diğer kaynaklara giderek daha fazla bağımlı olması da var: kuraklığa ek olarak, çiftçiler kolaylık hesabı yaptı ve pancar toprakları yerini tahıllara bıraktı. .
Sorunu iyi temsil eden bir rakam var: ton başına bin euro. nin haberine göre bu kadar BloombergEkim ayında başlayacak olan 2023-2024 hasat sezonu açısından üretici ve alıcıların etrafında muhakeme ettiği denge noktası. Ancak küçük bir detay var: Bu müzakerelere aşina olan kaynaklara göre bu, geçen yılın ortasına göre iki kattan fazla bir fiyat seviyesi.
Sektör, kuraklığın hırpaladığı bir mevsimden geliyor ve öcü, şimdi bunun tekrar olabileceği. 2022-2023 sezonunda şeker üretimi, ilk AB tahminlerinin (14,6 milyon ile) bir milyon ton altında %12 azaldı.
Finans kuruluşu, etkinin herkes için aynı olmadığına dikkat çekiyor: Büyük şirketler, kaynak sağladıkları uzun vadeli sözleşmeler sayesinde bir şekilde darbeyi savuşturmayı başarırken, orta ölçekli ve küçük pastaneler ise spot piyasa fiyatlarında +%58 büyüme ile başa çıkmak. Alarm şimdi yüksek, çünkü yağmurlar bu yılki ekimi yaklaşık bir ay geciktirdi ve artan sıcaklıklar kuraklık ve haşerelerin daha hızlı yayılma ve küçük ölçekli pancar mahsullerini mahvetme riskini artırdı. şeker.
Bloomberg’in danıştığı analistler, önümüzdeki 2-3 ayın çok önemli olacağını açıkça söylüyor. Düşük stok seviyeleri ve iklim tehdidi, Alman Suedzucker ve Fransız Tereos gibi üretim devlerini fiyatların yüksek olacağını tahmin edenler arasına sokuyor ve bu nedenle risk, bu sefer -sözleşmelerin yukarı doğru ayarlanmasıyla- yükün tamamen tüketicilere geçmesi. Avrupa’da hem şeker tüketicilerini hem de endüstriyel alıcıları temsil eden bir savunuculuk grubu olan CIUS’un başkanı Yury Sharanov, “Avrupa’da şeker fiyat enflasyonunun sonunda değiliz” dedi. Topluluk düzeyinde, diğerleri ekinleri etkileyen virüsler nedeniyle sonuca ulaşılamayacağını söylese bile, 15 milyon tonun üzerinde üretime geri dönebileceğimizi tahmin etmek için Polonya’dan olumlu bir hasat bekliyoruz.
Açıkçası, haberler son tüketiciler için de en iyisi değil. Sadece birkaç ay önce, Altroconsumo tarafından yapılan bir analiz, bir kilo şekerin maliyetinin arttığına dikkat çekti, mutlak değerde düşük kaldığı göz önüne alındığında belki de biz farkında olmadan: bir yıl içinde +%60’tan bahsediyoruz. süpermarketlerin, hipermarketlerin ve indirim mağazalarının raflarında. Dernek Mayıs ayı ortasında “Mart 2022’de bir kilo pancar şekeri bugün bize ortalama 0,86 avroya mal olduysa, bize 1,36 avroya mal oluyor” dedi. Şubat ayına kıyasla raf fiyatının %1,1 daha arttığını düşünürsek fiyatı da sürekli ama istikrarlı bir büyüme içinde” dedi. Artışların nedenleri arasında, İtalya’nın (ve genel olarak Avrupa’nın) diğer kaynaklara giderek daha fazla bağımlı olması da var: kuraklığa ek olarak, çiftçiler kolaylık hesabı yaptı ve pancar toprakları yerini tahıllara bıraktı. .