Şekerleme grubunun cirosu Ferrero 17 milyara yükseldi

Muqe

New member
Ferrero şekerleme grubunun 2022-2023 mali yılı %20'den fazla artış göstererek 17 milyar avroya ulaştı; “bir notta okuduk ki, hem organik büyüme hem de satın almalar tarafından destekleniyor ve yönetim kurulu başkanı Giovanni liderliğindeki büyüme stratejisi devam ediyor” Ferrero tarafından seslendirildi ve CEO Lapo Civiletti tarafından gerçekleştirildi”.

Ocak 2023'te Alba grubu, Kuzey Amerika'ya ve özellikle dondurma segmentine odaklanan dört fabrika ve Blue Bunny ve Halo Top dahil olmak üzere markalarına sahip Wells Enterprises'ı satın aldı.

“Karmaşık bir ekonomik ve jeopolitik bağlamla karakterize edilen yıla rağmen, Ferrero grubu – basın açıklamasına devam ediyor – çalışanlarının dayanıklılığı ve güçlü yapısı sayesinde sağlam büyümesini sürdürmeyi ve tüm kategorilerde ve tüm coğrafyalarda pazar payını sağlamlaştırmayı başardı. Ferrero'nun dünya çapındaki üretim tesisleri, 31 Ağustos 2023 itibarıyla bir önceki yıla göre 32'ye kıyasla 37 iken, grubun küresel iş gücü 31 Ağustos 2022 itibarıyla 41.441'e kıyasla %14 artışla 47.212 çalışana ulaştı.

Şirket daha sonra üretim kapasitesini artırmak için 811 milyon avroluk yatırım yaptığını açıkladı: Tesisler ve makineler arasında İtalya'nın yanı sıra ABD, Almanya ve İspanya'yı da ilgilendiriyordu. “Basın bülteninde belirtildiği üzere inovasyon, Ferrero'nun en ikonik markalarının büyümesini desteklemek, tatlı ambalajlı gıda pazarı segmentindeki yeni kategorilerdeki varlıklarını genişletmek ve böylece tüketicilerin yeni ihtiyaçlarını karşılamak için şirketin DNA'sının merkezinde yer alıyor.” .