Selanik’te gizemli ses: ‘Kent sakinleri çıldırmak üzere’

RAM

New member
Selanik’te gizemli ses: ‘Kent sakinleri çıldırmak üzere’
Aralık ayından bu yana neredeyse her gece Selanik‘te duyulan tuhaf ses, kent sakinlerini ürkütmeye devam ediyor.

Sakinler, bu sesi kentin biroldukca mahallesinde duyulabilen, lakin en çok Kifisias ve Akropoleos yollarının buluştuğu bölgeden gelen ‘sağır edici, hatta uhrevi bir ses’ olarak tanımlıyor.

” Credit: Greek Reporter Nearly every night since December, a strange booming sound has been startling residents of the northern Greek city of Thessaloniki. https://t.co/1MThz0yiTs #πανδημια

— thetimes.gr (@thetimesgr) January 18, 2022

‘İnsan faaliyetinden kaynaklı olabilir’

Jeoloji Profesörü Efthimios Lekkas
, gürültünün doğal kaynaklı olma ihtimalinin olmadığını belirterek, “Daha fazla, bir insan faaliyetinden kaynaklı olabilir” dedi.

Atina Ulusal Gözlemevi Jeodinamik Araştırma Lideri Gerasimos Houliaras ise Selanik’teki Aristotle Üniversitesi’nden araştırmacıların, gürültünün bir çeşit jeolojik hadiseden mı yoksa diğer bir şeyden mi geldiği konusunda testler yürüttüğünü söylemiş oldu.

‘İnsanlar sesten dolayı uyuyamıyor’

Selanik Belediye Lider Yardımcısı Akis Arapoglou,
gizemli sesin sabit bir süratte daima yinelanan bir vuruş olarak kent üzerinde yankı yaptığını belirterek, “Ses bir meteorun derinliklerinden gelir üzere geliyor. Saatler sürüyor, bir orta duruyor ve bir daha başlıyor. Ne yaptıysak sesin kaynağını bulamadık. Gündüz vakti kentin gürültüsü içerisinde ses kayboluyor. Kent sakinleri çıldırmak üzere. Birtakım mahallelerde beşerler sesten dolayı uyuyamıyor” dedi.

Arapoglou, Jeoloji ve Makine Mühendisleri Birliği‘nden yardım istendiğini, sesin kaynağının bulunması için çalışmalara başlandığını ve çabucak hemen bir sonuç alınamadığını belirtti.

Belediyenin su şebekesinden temsilciler, sesin borulardaki yahut doğal gaz iletkenindeki rastgele bir çalışmadan gelmediğini belirtti.

Görgü şahitleri, sesin kentin kuzeyindeki bir zirvede bulunan Seikh Su Ormanı’ndan geldiğini kestirim ediyor.

Bölge sakinlerinden Thess, ürkütücü gürültüyle ilgili dehşetlerini şöyle lisana getirdi:

“Özellikle gürültünün olduğu yerde olduğumuzda, güya içeriden biri dünyaya çarpıyormuş üzere hissediyoruz. Olay yerinde doğal gaz kondüktörü bulunmakta. Nereden geldiğini bilmediğimiz için hepimiz korkuyoruz. Sabahın erken saatlerinde gürültüden uyananlar var. Dün ben kendim sabah 5.30’da uyandım ve sesi duydum.”