Slow Food, 7 yeni Presidia ile Apulia'nın mükemmelliğini artırıyor

Muqe

New member
Yedi kişinin tanınmasıyla yeni üretim mükemmellikleri sayısı 12'ye çıktı Müdürler tarafından kuruldu Yavaş yemek içinde Puglia son iki yılda. Puglia bölgesi Tarım Politikaları Departmanı ile Slow Food Puglia arasındaki işbirliğinin sonucu olan yeni Presidia, küçük kaliteli prodüksiyonları koruyunyerel çiftçilerin, yetiştiricilerin ve balıkçıların kendi bölgelerinin kahramanları olmasına yardımcı olmak.

Özellikle antik çağlarda Bari ilinin Adelfia belediyesinde yetiştirilen 'baresana' bu bir tür sofralık üzüm İlk kez 1892'de adı geçen asma, bugün ağırlıklı olarak geleneksel Apulian çadırında veya pergolasında yetiştiriliyor. Messapi Ülkesinden enginarYüzyıllardır Brindisi bölgesinde yetiştirilen 'Katanese' tipine aittir. Savaştan hemen sonraki döneme kadar uzanan ilk enginar bahçeleri aslında Sicilya'dan gelen çoğaltma malzemeleriyle yapıldı. Adı Saline di Margherita di Savoia'dan kırmızı soğan bunun yerine ampulün mor tonlu yoğun kırmızı renkte ince dış tuniklere sahip olmasından kaynaklanmaktadır.

Başkanlığı geleneksel Salento bezelyesi Lecce ilinde üretilen 3 yerli bezelye ekotipini içerir: Riccio di Sannicola, Dwarf di Zollino ve Secco di Vitigliano. Palagiano'dan geleneksel narenciye İlk çeşitleri 18. yüzyıla kadar uzanan Taranto ilindeki tarihi narenciye bahçelerinde üretilen portakal, mandalina ve limonları bir araya getiriyor.

Hayvan mükemmelliği açısından, tarih Apulian kara domuzu Apenin İtalya'sının tarihi ve pastoral olaylarıyla bağlantılıdır. Çoğunlukla vahşi doğada yetiştirilen siyah domuzlar, bölgenin meşe palamudu, kestane, yumru ve kök bakımından zengin ormanlık alanlarına mükemmel bir şekilde uyum sağlamıştır. 'Yumurtalık' türlerine ait olan Puglia'dan nazik koyun Son olarak Bari, Barletta, Andria, Trani ve Foggia belediyelerinde yetiştirilen yerli bir türdür. Özellikle hastalıklara karşı dayanıklılığı ve bölgeye özgü yarı kurak iklim koşullarına uyum sağlamasıyla takdir edilen yünün inceliğiyle ünlüdür.