Svabyalı otomotiv tedarikçisi Webo iflas başvurusunda bulundu

RAM

New member
Üretim şimdilik devam etmeli

Swabian otomobil tedarikçisi iflas başvurusunda bulundu

12/06/2024 – 12:56Okuma süresi: 2 dakika

Webo yönetim ekibi: Jürgen Schuler, Axel Wittig ve Andreas Wilhelm (soldan sağa)

Resmi büyüt

Webo yönetim ekibi: Jürgen Schuler, Axel Wittig ve Andreas Wilhelm (soldan sağa) (Kaynak: Webo GmbH)

Swabian'lı bir otomobil ve e-bisiklet tedarikçisi iflas başvurusunda bulundu. Şirket 2011 yılında Alman Kurucu Ödülü'nü aldı.

Webo GmbH, 2017 yılında beş çalışanıyla Ravensburg'da faaliyete geçti. Otomotiv ve bisiklet endüstrilerinin tedarikçisi, 2011 yılında Alman Kurucu Ödülü'nü aldı. Ancak 13 yıl sonra şirketin başı dertteydi. Şirket bölge mahkemesine iflas başvurusunda bulundu. İyi zamanlarda orada 100 kişi çalışıyordu.

“Schwäbische”, başlangıçta operasyonların devam etmesi gerektiğini ve çalışanların kalabileceğini bildirdi. Ayrıca bir yeniden yapılanma planı da mevcut. Sipariş defterlerinin dolu olduğu söyleniyor ancak rapora göre sorun likidite gibi görünüyor. Para eksikliği muhtemelen şirket tarafından üretilen pinyonların (manuel şanzımanlar için dişli jantlar) daha azının yakın zamanda satın alınmış olmasından kaynaklanıyor.

Avukat Dr. Matthäus Rösch iflas yöneticisi olarak atandı. Artık genel müdürlerle birlikte krizden çıkış yolunu bulması için üç ayı var. Şirket ilk kez krizde değil. 2018'deki 17,5 milyon avroluk rekor satış gelirlerinin ardından 2020, korona salgınının tetiklediği Webo tarihinde bugüne kadarki en kötü yıl oldu.

2021'de yeniden yönlendirme girişiminde bulunuldu ve yeni ortak hissedarlar ekibe dahil edildi. 2024 yılında hizmet sağlayıcı, malzeme geliştirme, kalıp yapımı ve seri presleme sağlayıcısı yeni sistemleri devreye aldı ve seri üretime başladı.

Kuşatılmış otomotiv endüstrisine bağımlılık yüzde 96'dan yüzde 20'ye düşürüldü. Şirketin uzmanlık alanı yüksek sac kalınlıklarında metalik malzemelerin şekillendirilmesidir. Bunlar vites kutularında, aynı zamanda karavanlardaki koltuklarda ve hepsinden önemlisi e-bisikletlerin dişlilerinde de bulunabilir. Şirketin, sac metal preslerinde kullanılabilecek ince kesme ünitesi de dahil olmak üzere çeşitli patentleri bulunmaktadır.