Teksas Valisi’nden Biden’a OHAL daveti

RAM

New member
Teksas Valisi’nden Biden’a OHAL daveti
Teksas Valiliği’nden yapılan açıklamaya nazaran Abbott, hudut güvenliğinin federal hükümetin sorumluluğunda olduğunu kaydederek, “Bu akın, hiç bir vakit göçmenlere yardım biçiminde kullanılması amaçlanmayan kolluk kuvvetleri, sıhhat hizmetleri ve insani yardım kaynaklarını süratle aşmakta” tabirini kullandı.

Teksas’taki durumu felaket olarak pahalandıran Vali, 16 bin göçmene yalnızca 64 hudut muhafızının tekabül ettiğini söylemiş oldu.

Kayıt sürecinin hızlandırılması için göçmenlerin öteki hudut kapılarına taşınması çalışmalarına askerleri çekme niyetin olduklarını anlatan Abbott, “Devam eden hudut krizi niçiniyle Teksas Eyaleti için olağanüstü hal ilan edilmesini talep ediyorum” dedi.

ABD-Meksika sonunu oluşturan Rio Grande ırmağını geçen 16 bin göçmen, Teksas eyaletine ilişkin Del Rio kasabasında toplandı. Sığınma almayı bekleyen göçmenler, Del Rio Memleketler arası köprünün altında yaşıyor. Göçmenlerin çoğunluğu, 2 bin kişinin ömrünü kaybettiği sarsıntının akabinde ülkeden kaçan Haitililer oluşturuyor.