Tesla Gigafactory Grünheide'de üretim durabilir – çevre ihlalleri

RAM

New member

Tesla bir kez daha çevre düzenlemelerini ihlal ediyor: Grünheide'deki fabrikada atık suya izin verilenden altı kat daha fazla tehlikeli madde atılıyor. Artık üretim durabilir.

Grünheide'deki insanlar, kasabalarındaki doğaya duyulan kaygı nedeniyle Tesla fabrikasının genişletilmesine karşı oy verdikten kısa bir süre sonra, “Stern” araştırması şunu gösteriyor: Tesla, atık suyu aşırı derecede kirletiyor. Kasabanın neden genişlemeye karşı çıktığını buradan okuyun.

Gigafactory atık suya o kadar çok tehlikeli madde boşaltıyor ki, bölgesel su birliği musluğun kapatılması konusunda baskı yapıyor.

Artık üretim durabilir

Su şirketine göre Tesla izin verilen sınırlara uymuyor. Tesla yaklaşık iki yıldır atık suya çok fazla fosfor ve toplam nitrojen salıyor. “Stern” ve RTL'nin elindeki belgeden de anlaşılacağı üzere izin verilenin altı katı olduğu söyleniyor. Strausberg-Erkner su derneği daha sonra insanları Cuma günü olağanüstü bir toplantıya davet etti. Belediye başkanlarına da mektup gönderildi. Su şirketi Tesla'yı kanalizasyon hattını kapatmaya çağırıyor. Bu aynı zamanda operasyonların durması anlamına da gelebilir.

Dernek, Tesla'ya Mart 2023'ten bu yana sınır değerlerin aşıldığını beş kez yazılı olarak bildirdi. Ancak hiçbir şey olmadı. Rapora göre su derneği artık otomobil üreticisini sözleşmeyi ihlal etmekle suçluyor.

Grünheide'de iş güvenliği ve çevre düzenlemelerinin tekrarlanan ciddi ihlalleri yaşandı. Bunu “Stern” de keşfetti. Yere sızdığı söylenen yüzlerce litre petrolün yanı sıra, bazıları ciddi yaralanmalarla sonuçlanan iş kazalarının sayısı da giderek artıyor. Burada bunun hakkında daha fazlasını okuyabilirsiniz.