Tim piyasalara güvence vermeye çalışıyor: Plana göre devam edin

Muqe

New member
MİLANO Tim'in Olağanüstü Yönetim KuruluPazar sabahı gerçekleştirilen bu toplantı, 2024-2026 sanayi planının sunulduğu gün kapitalizasyonun neredeyse dörtte birini kaybettiği geçen Perşembe günkü anormal çöküşün ardından hissedarlara ve genel olarak piyasalara güven vermeye çalışıyor.

Yönetim kurulu toplantısından edinilen bilgiye göre, bir numara Pietro Labriola ve danışmanlar geçen perşembe günü olanları anlattılarpiyasaları tedirgin eden nedenlerin plana bağlanamayacağını kurula savundu.

Bu nedenle toplantı sadece bilgilendirme niteliğinde olup herhangi bir karara gerek duyulmadan sonlandırılmıştır. Tartışmalarda eksiklik yoktu Mali İşler Direktörü Adrian Calaza istifasını sundu. onlar öyleydi konsey tarafından reddedildi. Üstelik 6 Mart'ta yönetim kurulunun oybirliğiyle onayladığı “Serbest çalışma” planı artık veri olarak oluşmuş durumda. Hatta çünkü Labriola liderliğindeki tüm yönetim kurulunun süresi doluyoryeni bir yönetim kurulu listesi zaten sunuldu ve bir ay sonra (23 Nisan) son söz hâlâ hissedarlara ait olacak.

Yeni numaralar ve yol gösterileri

Pazartesi günü piyasalar açılmadan önce, analistlere yönelik bazı adımları açıklığa kavuşturmak amacıyla belgedeki rakamlara bir ekleme geldi.

Hatta ikincisinden planın sürdürülebilirliğine dair şüphe mesajları da geldi, çünkü gelir ve ebitda büyüme varsayımlarıÖzellikle 2024 için fazla iddialı görünüyor, tıpkı plan sonuna ertelenen nakit üretiminin şirketi yeni risklerle karşı karşıya bırakması gibi. Yine Pazartesi günü, Labriola'nın yurt içi faaliyet gelirleri ve marjlarındaki büyüme hedeflerine nasıl ulaşabileceğini yatırımcılara bire bir anlatacak bilgilerle birlikte Labriola'nın roadshow'u başlayacak. Bu bağlamda Cuma günü yatırımcılarla yapılan toplantıların sonunda Mediobanca fiyat toplantısı yapılması bekleniyor. Ancak Pazartesi günkü takım kutlaması yaklaşan olay nedeniyle mahvolabilir Fastweb ile Vodafone'un evliliğinin duyurusu. İsviçreli ana şirket Swisscom (Fastweb'in %100'ü) aslında yatırım yapmaya hazır İtalya'da 8 milyar iş segmentinde kendisini güçlendirmek ve Vodafone aracılığıyla mobilde de yakınsak ve altyapılı teklif sunmak. analistler, bu konuda hem gelir hem de maliyetler açısından önemli sinerjiler bekliyorlar, ancak bu durumda personel yalnızca minimum düzeyde etkilenecektir çünkü iki şirket birbirini tamamlayıcı niteliktedir.

TIm'de alarma geçen sendikalar hükümet müdahalesi istiyor

Sendikalar da endişeliile Uilcom, Salvo Ugliarolo Şebekenin ayrılmasının ağır kesintilere neden olabileceği konusunun en üst düzeyde gündeme getirilmesi için hükümet tarafından çağrılması istendi.

Cumartesi akşamı da endişesini dile getirdi CGIL'in lideri Maurizio Landini: “Başından beri bunun bir olduğunu söyledik. yanlış seçim ağın ayrılması ve satışı – diye açıkladı sekreter, hükümeti “sağır kulak” vermekle suçlayarak – Şirketin yahnisi olmak deliliktir. İhtiyaç duyulanın tam tersi. Biz bunu hep söyledik ama bizi dinlemiyorlar. Bu nedenle ülkemiz için temel teşkil eden bir şirketin sorgulanması riskiyle karşı karşıya kalıyoruz.”

Sözlerine Uil liderinin sözleri de eklendi: Pierpaolo Bombacısı: “Her zaman ifade ettik güçlü şüpheler Telekomünikasyon senaryosunda benzersiz olan Tim'deki ayırma projesinde. Güçlü eleştirimizi teyit ediyoruz. Hükümetten bir tartışma başlatmasını istedik ama ülkemizin bu önemli gerçeğini ilgilendiren endüstriyel stratejiler konusunda bile yalnızca sağır edici bir sessizlik duyduk”. Ve yine: “Operasyonun sürdürülebilirliği konusunda netlik yok: çevre ve çevre istihdam bizim için vazgeçilmez noktalardır. Başbakan Meloni'yi, hiç kimseyi, hatta hissedarları ve borsadaki %24'lük kayıptan sonra analistleri bile ikna etmeyen bir projeye açıklık getirmek için bizi bir araya toplamaya bir kez daha çağırıyoruz. Tim ve TLC'ler ülkemiz için fazla stratejik: netlik eksikliğine dayanamayız“, o ekler.