A
admin
Guest
Tropikal Blondie Tanımı
Tropikal Blondie Materyalleri
Tropikal Blondie Materyalleri
- 1 bardak hindistan cevizi (kuru rende olan)
- Yarım bardak şeker
- Yarım bardak un
- 2 yumurta
- 3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
- Yarım limonun rendesi
- 1 çimdik tuz
- ÜZERİ İÇİN:
- 1 bardak doğranmış çilek
- Yarım çay bardağı su
- Biraz limon suyu
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Çilek yahut istediğiniz meyveyi doğrayın, kivi de olur, frambuaz da ananas da,.
- Küçük bir tavada meyveli sosun tüm gereçlerini bir taşım kaynatın, altını kısın meyveler yumuşayana ve suyunu çekene kadar düşük ateşte pişirin.
- Çatalla ezip bir kenara alın. Blondie’nin tüm gereçlerini bir kapta karıştırın, topak kalmasın.
- Yağlı kağıt serilmiş bir fırın kabına dökün. Bu tanım 15×15 cm bir kalıp için.
- Çilek sosunu blondie’nin üzerine aralıklı paralel çizgiler halinde dökün, sonra çizgilere diklemesine ortalarından bıçak geçirin .
- İsterseniz üzerine badem atın çok yakışıyor.
- 180 derece evvelden ısıtılmış fan ayarlı fırında; tek ölçüyse 18 dakika, çift ise 22-25 dakika pişirin.
- Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.